Úvod > Ingredience > Invertáza

InvertázaMaxinvert

Maxinvert®

citlivá cesta pro inverzi sacharózy na glukózu a fruktózu.

Maxinvert® je invertáza – enzym, který postupně přetváří cukr (sacharózu) na glukózu a fruktózu.

Charakteristika

Maxinvert® je čistý roztok invertázy (beta-fruktofuranosidázy). Postupně přetváří sacharózu třtinového nebo řepného cukru na odpovídající díly fruktózy a glukózy pomocí následující chemické reakce:

Maxinvert

Maxinvert® se získává kontrolovaným fermentačním procesem z vybraného kmene pekařských kvasnic (Sacharomyces cerevisce). Vyhovuje základním specifikacím pro potravinářské enzymy JECFA FCCIV.

Optimální teplota enzymu je kolem 65°C, k denaturaci dochází při teplotě nad 90°C. Při pokojové teplotě si invertáza zachovává asi 20% maximální aktivity. V potravinářských výrobcích doporučujeme použití invertázy při hodnotách pH mezi 3 a 6,5 a při teplotě pod 65°C.

Použití invertázy Maxinvert® L 2400 ve včelařství

  • snížení předčasného opotřebení zimní generace včel
  • snížení spotřeby pylu ve včelstvu
  • možnost použití při po letním krmení
  • vhodné pro jarní podněcování včel místo medu
  • vhodné také jako náhrada medocukrového těsta
  • pro dobré vyzimování včelstev po melicitózní snůšce

Odborné články

Prospekt a objednávkový formulář ke stažení

Maxinvert L 2400 (prospekt ke stažení 136 Kb)


  Chcete být informování o novinkách, akčních nabídkách
či seminářích? Přihláška newsletter

  Máte k těmto produktům dotaz? Kontaktujte nás


| | Nahoru ↑


WordPress Lightbox