Úvod > Ingredience > Mlékárenský průmysl > Speciální produkty

Speciální produkty

NISIN | Kaseinové známky | Maxicurd | Maxilact | Piccantase |

NISIN

Konzervační přípravek na bázi přírodní antibakteriální látky s bakteriostatickým účinkem především na grampozitivní mikroorganismy včetně sporulujících.
Využití: mlékárenský průmysl (dezerty a tavené sýry), výroba vaječných produktů, pivovarnictví, atd.

Charakteristika:

  • Vzhled: práškový produkt
  • Koncentrace: 1.106 / g
  • Nosič: chlorid sodný
  • Skladovací podmínky: na suchém a temném místě při teplotě do 20°C
  • Další dokumenty na vyžádání: kompletní specifikace, bezpečnostní list, prohlášení o alergenech, prohlášení non-GMO

Kaseinové známky

Kaseinové známky z potravinářského kaseinu s tiskem slouží pro originální označování sýrů tak, aby byly vždy identifikovatelné a nezaměnitelné v celém procesu distribuce a prodeje.

Kaseinové známky

Známky jsou při lisování sýrů zalisovány do povrchové vrstvy a v průběhu zrání se plně spojí se sýrem. Text na známce pak neoddělitelně označuje jednotlivé kusy sýra nejen logem výrobce, ale i pořadovým číslem sýra. Tímto způsobem je zajištěna dokonalá trasovatelnost výrobků až na jednotlivé kusy. Zajímavě výtvarně zpracovaná známka dodává sýru originalitu.

Charakteristika:

Kaseinové známky jsou vyrobeny ze sýřeného potravinářského kaseinu s dalšími potravinářskými přísadami (glycerin, etylalkohol), tepelně ošetřeny při 90°C 4-5hodin. Vyhovujíe předpisům pro potravinářské použití, vyrobeny v EU. Veškeré komponenty použité pro výrobu jsou prosté GMO, těžkých kovů, dioxinů a alergenů, mimo derivátů mléka v souladu se směrnicí 2003/89CE z 10/11/2003, a vyhovují hygienickým předpisům platným v EU.

  • Tvar: obvykle kruh, čtverec, obdélník, ovál….
  • Barva známky: červená, neutrální, zelená, černá, modrá, žlutá (potravinářská barviva)
  • Barva tisku: černá
  • Tisk: logo dle vlastní předlohy, pořadové číslo sýra – až 6 místné
  • Balení: plastová tuba 250 nebo 500ks dle typu
  • Trvanlivost: 12 měsíců při doporučeném skladování

Kaseinové známky

Maxicurd

Maxicurd

Jeden z nejnovějších patentovaných produktů firmy DSM Food Specialties na bázi hydrolyzátů přírodních proteinů, který slouží pro lepší vazbu syrovátkových bílkovin v kaseinové matrici sýra. Maxicurd tvoří spojovací vazby mezi kaseinem a sérovými bílkovinami, čímž stabilizuje koagulát i zrno. Tato unikátní vazba pak umožňuje zvýšit pasterační teploty mléka pro výrobu sýrů a vysrážením vyššího podílu sérových bílkovin – zajistit vyšší výtěžnost finálního produktu. Použití Maxicurdu při zvýšené pasterační teplotě zabraňuje obvyklým problémům s tímto vysokým záhřevem jako je nižší sušina sýra a následná měkkost se sklonem k hořknutí.

První aplikace byly ověřeny při výrobě sýrů typu pasta filata, kdy byla pasterace zvýšena na 85°C, při zachování požadované tažnosti, chuti, barvy i tavitelnosti suroviny. Zvýšení výtěžnosti až o 4%. Zkoušky na dalších typech sýrů pokračují.

Aplikace je jednoduchá, produkt je dodáván v sušené formě, aplikuje se rozpuštěný ve vodě nebo mléce do vysoko-pasterovaného mléka před sýřením. Další zpracování mléka na sýr se téměř nemění. Maxicurd je zařazen jako „pomocná látka” při výrobě sýrů, tím není nutné jeho značení na obalu.

Technický bulletin Maxicurd Vám rádi na vyžádání zašleme – prosím použijte našeho registračního formuláře.

Ostatní enzymy (Laktáza, Lipáza)

Maxilact

Speciální enzym pro odbourání laktózy na glukózu a galaktózu, které jsou pro osoby postižené laktózovou intolerancí lépe stravitelné a nezpůsobují zažívací potíže po konzumaci výrobku s vyšším obsahem laktózy.

Laktózová intolerance:

  • Laktózová intolerance se projevuje gastrointestinálními problémy, jejichž příčinou je nerozložení laktózy v tenkém střevě.
  • Symptomy:
    • Nadýmání
    • Křeče
    • Tvorba plynů
    • Průjem
  • Potíže jsou způsobeny nestrávenou laktózou v tlustém střevě.
  • Rozsah symptomů je závislý nejen na množství laktózy, ale i na složení střevní mikroflory.

Produkty řady Maxilact® jsou současně světovým standardem laktázy a jsou aplikovány v mnoha druzích mlékárenských výrobků ve světě.

Maxilact® dává více výhod z pohledu odbourání laktózy:

  • Zabraňuje krystalizaci laktózy v mnoha aplikacích.
  • Sladší chuť bez kalorií navíc.
  • Lepší trávení delaktózovaného výrobku.
  • Zlepšení konzistence zmrzlin.
  • Zvyšuje konkurence-schopnost vašich produktů; dosáhnete na širší skupinu zákazníků a rozšiřuje tržní potenciál.

Další aplikace:

  • Zahuštěná syrovátka a syrovátkové koncentráty bílkovin pro lidskou výživu (vyšší sladkost, lepší rozpustnost, stabilita do 75% sušiny).
  • Pekařina, cukrařina – syrovátkové koncentráty se sníženým obsahem laktózy nahrazují vaječný bílek, zlepšují barvu, zabraňují krystalizaci.
  • Zmrzliny – hydrolyzovaná syrovátka nahrazuje mléčné bílkoviny, lepší konzistence krému, zabraňuje písčitosti, vyšší úspory nákladů.
  • Syrovátka a syrovátkové permeáty pro krmné účely – lepší stravitelnost, přídavek do siláží pro podporu mléčného kvašení.

Další informace na: www.maxilact.com

Charakteristika:

  • Enzym laktáza produkovaný fermentací kvasinky Kluyveromyces lactis.
  • K dispozici v koncentracích 2 000 a 5 000 NLU/g.
  • Velmi čistá forma bez vedlejších aktivit.
  • Potravinářská čistota, certifikát Kosher.
  • Hydrolýza laktózy v mléce – vhodný pro kysané mléčné výrobky nových vlastností, výrobu zmrzlin, výrobu kondenzovaného mléka.
  • Použitelný pro hydrolýzu potravinářské i krmné syrovátky.

Piccantase

Charakteristika:

  • Lipázy původu živočišného (kůzlečí, jehněčí, telecí).
  • Mikrobiální lipáza (Rhizomucor miehei).
  • Zvýraznění chuti sýrů cíleným rozkladem tuku.
  • Vznik mastných kyselin v zastoupení odpovídajícím původu enzymu.
  • Zrychlení rozkladu tuků žádoucím směrem.
  • Jednoduchá aplikace přímo do mléka na výrobu sýrů.
  • Forma – granulát.
  • Pro sýry s modrou plísní a pro pikantní polotvrdé sýry, Romano, Provolone, Feta.

  Chcete být informování o novinkách, akčních nabídkách
či seminářích? Přihláška newsletter

  Máte k těmto produktům dotaz? Kontaktujte nás


| | Nahoru ↑


WordPress Lightbox