Chcete mít přehled všech trendů v oblasti zpracování mléka pěkně pohromadě? Připravili jsme pro vás katalog mlékařských ingrediencí – od syřidel, čistých mlékařských kultur a enzymů, přes ochranné prostředky pro mlékařství, rostlinné alternativy mléka, až po kaseinové známky a doplňky jako sýrařské formy atd.
Do katalogu jsme zahrnuli následující položky:
- Čisté mlékařské kultury, jejichž biochemická činnost je základním procesem celé řady mlékárenských technologií. Jedná se o kysací kultury, zákysové kultury, zrací kultury, probiotické kultury a protektivní – bio ochranné kultury. Všechny námi nabízené kultury pochází od renomovaných světových výrobců DSM-Firmenich a Lallemand Speciality Cultures.
- Enzymy – ingredience nezbytné pro výrobu sýrů nabízíme od výrobce DSM-Firmenich, jejíž jsme výhradním dodavatelem. Jedná se hlavně o syřidla Fromase®, Milase® a Maxiren®, která splňují všechny předpoklady pro bezproblémovou, cenově výhodnou výrobu sýrů s vysokou výtěžností a pokrývající technologické požadavky sýrařů pro všechny druhy sýrů.
- Další enzymy určené pro mlékárenství – například Accelerzyme®, unikátní směs karboxypeptidáz, který vylaďuje tvorbu a vývoj chuti bez ohledu na typ sýru, kvalitu syrového mléka nebo zpracovatelské prostředí. Navíc enzym proteáza výrazně zkracuje dobu zrání sýra, čímž šetří náklady a spotřebu energie a v konečném důsledku snižuje uhlíkovou stopu. Tento enzym v konečném důsledku optimalizuje chuť a zároveň snižuje hořkost, hydrolýzou peptidů. Enzymy nejsou pouze pro sýrařství. Nabízíme např. enzym Maxilact® hydrolyzující laktózu pro výrobky se sníženým obsahem laktózy nebo zcela bezlaktózových. Všechny prodávané enzymy byly uznány a schváleny Halal i Kosher certifikátem.
- BIO-ochranné prostředky – specifickou cestou ochrany výrobků je použití tzv. bio-ochranných kultur, které jsou schopny potlačit růst nežádoucí mikroflory biologickou cestou a přitom neovlivnit vlastnosti výrobku. O ochranných kulturách píšeme v našem článku Vady sýrů, duření a jak mu zamezit, o biologické ochranné kultuře Delvo® Guard se více dozvíte v článku Jogurtová kultura sestavená umělou inteligencí. Pro ochranu sýrů zmiňujeme v katalogu i disperzivní PVA nátěry a vosky pro zrání sýrů.
Katalog můžete stáhnout
Chcete s námi konzultovat mlékařské postupy, technologie a ingredience?
Obraťte se na nás, poradíme vám.
Vše o zpracování mléka se dočtěte na našem webu: