Pracovníci mlynářských a pekařských laboratoří, přijďte se dozvědět o novinkách i stálicích našeho portfolia – zveme vás na seminář MLYNÁŘSKO-PEKAŘSKÉ DNY 2025. S vybranými modely se budete moci seznámit při praktických ukázkách. Seminář v bodech:
- KDY: Středa 9. dubna 2025, 9–16 hod,
- KDE: O.K. SERVIS BioPro, Bořetická 2668/1
- Seminář je pro přihlášené účastníky zdarma.
- Občerstvení je po celou dobu akce k dispozici.
Hlavní témata semináře:
1. PŘÍSTROJE PRO REOLOGII
V oblasti reologických analyzátorů spolupracujeme se značkou CHOPIN společnosti KPM. Z jejího portfolia představíme:
- AlveoLab – pro analýzu kvality těsta,
- Mixolab – určený pro měření charakteristik těsta během hnětení, zahřívání a chlazení,
- SD Matic 2 – inovovaný analyzátor poškození škrobu v mouce a další.
2. NOVINKA: VIZUÁLNÍ KONTROLA – 3D ANALÝZA OBRAZU
Pod značkou CHOPIN vyrábí společnost KPM uznávané reologické analyzátory. Představíme vám celou jejich škálu. Jako novinku předvedeme přístroj TheiaVu s inovativní technologií Eye Pro, určený pro 2D a 3D analýzu výrobků. Díky němu budete mít přesný přehled o parametrech typu barva, tvar, hmotnost v různých fázích výroby. Zjištěné anomálie umožní okamžitý zásah a nápravu přímo ve výrobním procesu.
3. ONLINE NIR ANALÝZA
Představíme vám modely vhodné pro on-line i at-line využití a zmíníme se i o klasických laboratorních modelech NIR analyzátorů, pro jejichž majitele nabízíme kalibrační a servisní služby NIR SERVIS.
4. VZORKOVÁNÍ ZRNIN
Tradičním tématem je vzorkování zrnin pomocí našich vzorkovačů řady VV06. Jejich modely neustále vyvíjíme a zdokonalujeme je tak, aby byly pro uživatele spolehlivými a neocenitelnými pomocníky.
5. MONITORING PROSTŘEDÍ
Další technologií z naší dílny je on-line monitoring prostředí ProXimos. Díky němu máte neustále přehled o teplotě a vlhkosti ve vašich skladech, laboratořích či v průběhu přepravy. Limitní hodnoty lze libovolně nastavovat a o jejich překročení vás systém informuje ihned.
Na semináři se dozvíte mnohem více. Bude probíhat prezenční formou a jeho součástí budou i praktické ukázky v laboratoři. Těšíme se na vás!
Pro více informací kontaktujte garanta semináře Václava Zemana: v.zeman@oks.cz. Přihlaste se ještě dnes:
Pro zemědělské a potravinářské laboratoře jsme připravili projekt LABO poradna, přidejte se: