Reologie potravin

Reologie se zabývá tokovými vlastnostmi látek v závislosti na okolních podmínkách. Typickou potravinou pro reologická měření je škrob a potraviny škrob obsahující. Škrob tvoří významnou složku řady surovin, potravin a krmiv. Kvalita škrobu a změny jeho fyzikální i chemické struktury významně ovlivňují vlastnosti těchto produktů. Škrob se podílí na kvalitě z hlediska nutričního i technologického a ovlivňuje parametry jako stravitelnost, textura, skladovatelnost a další.

Rotační viskozimetry RVA

Rotační viskozimetry firmy Perten slouží pro studium a měření reologických vlastností potravin.
Přístroje měří změny viskozity během řízeného zahřívání suspenze vzorku (škrobu, mouky nebo jiných typů vzorků), a dále pak pokračují měřením při chlazení zmazovatělé disperze.

Přístroje řady RVA dovolují provádět v suspenzi vzorku s vodou za definovaných podmínek zkoušky, jejichž výsledkem je jednak typický diagram a jednak charakteristické hodnoty viskozity měřené v cP.

Tyto speciální rotační viskozimetry umožňují provádět zkoušky viskozity i v produktech neobsahujících škrob (gumy, bílkoviny a další).
Dedikované pracovní postupy dovolují simulovat výrobní postupy a využít tak tento viskozimetr k provádění provozních zkoušek.

Zkoušky probíhají podle mezinárodních standardů např. ICC, AACC a dalších.

Ke staženíRada odborníka

Další produkty a služby pro obor Reologie potravin

Naši odborní poradci

Ing. Adam Halaška

Odborný poradceRegion ČR, SKNapište nám +420 730 895 987

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.