Úvod > Technologie > Dubové sudy

Dubové sudysud

Dubové sudy Barrique | Dubové sudy 60-110hl |

Dubové sudy Barrique

Vlastnosti

Výrobu dubových sudů je možné přirovnat k výrobě vína. V obou případech je nutné mít kvalitní surovinu, aby měl hotový výrobek ty nejlepší vlastnosti. Při výrobě sudů je prvořadá správná volba dřeva a jeho následná úprava.

Stále hledáme možnosti, jak vyhovět požadavkům a potřebám svých zákazníků, proto sortiment neustále aktualizujeme. Spolupracujeme s renomovanými společnostmi, mezi které patří Tonnellerie Doreau.

sudVolba suroviny

V průběhu výroby sudů volí bednář dřevo s nejvhodnější zrnitostí, které bylo sušeno v přírodních podmínkách. Velice důležitá je volba dřeva v závislosti na požadovaném typu vypálení.

Pozornost věnovaná surovině umožňuje maximální rozvinutí celé škály aromatických látek (jemné dřevo, vanilka, hřebíček, kokos, sušené ovoce, atd.).

Dřevo používané na výrobu sudů je většinou zatříděno podle botanického, geografického původu a podle zrnitosti. Informace o geografickém původu, ale neříká nic o složení ani o kvalitě dřeva. Proto je pro zákazníka důležitější vědět, jak rychle strom rostl a jaká je jeho zrnitost. Tato etapa může být definována jako zušlechťování dřeva a srovnávána se zráním hroznů.

Zrnitostsud

Čím je zrnitost větší, tím více obsahuje dřevo taninů, méně aromatických látek a je méně porézní.

Typologie

  • typ Tronçais je vhodný na 16-ti až 18-ti měsíční zrání. Velmi aromatické dřevo.
  • typ Centre France (Allier, Nevers) je vhodný pro středně dlouhé zrání. Dřevo s vyšším obsahem fenolových sloučenin.
  • typ Vosges je vhodný pro plná a extraktivní červená vína. Doporučené i pro výrobu bílého vína.
  • typ Limousin je vhodný pro zrání ovocných destililátů a produktů na bázi alkoholu nebo pro speciální použití u některých vín. Dřevo je velmi bohaté na fenolové sloučeniny.

Typ vypálení

  • lehké vypálení, neutrální, respektuje ovocné aroma
  • střední vypálení, nepředává tóny opálení ani kouře
  • střední vypálení+, poskytuje vyrovnané tóny opálení
  • silné vypálení, ve vyšší míře poskytuje charakter minerálních látek a kouřových tónů

Pokud jste nenašli potřebné informace, prosím využijte našeho níže uvedeného kontaktního formuláře.

 

sudDubové sudy 60 – 100hl

Příroda je stále nenahraditelná. Současný trend je používání tradičních dřevěných sudů a fermentačních nádob a tradiční zrání prémiových suchých červených i bílých vín v dřevěných sudech a vhodné kupáže. Výsledkem jsou expresivní a strukturovaná vína s vysokým potenciálem zrání. Interakce mezi dřevem a vínem je složitý proces vytvářející charakter budoucího vína.

Technické parametry a příslušenství

  • dub (Quercus petraea)
  • nerezové obruče (volitelné příslušenství)
  • degustační ventil
  • standardní povrchová úprava lakování nebo (na požádání) přírodní
  • toastování lehké, střední, stření+ a těžké
  • teplotní čidlo
  • možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadové číslo aj…
  • nerezová dvířka
  • nerezový uzávěr kvasného tanku
  • nerezové uzávěry
  • velikost sudů 600 až 10 000 litrů

sudsudsud

Podívejte se, jak v Tonnelerie Doreau vznikají sudy špičkové kvality:


  Chcete být informování o novinkách, akčních nabídkách
či seminářích? Přihláška newsletter

  Máte k těmto produktům dotaz? Kontaktujte nás


| | Nahoru ↑


WordPress Lightbox