Úvod > Technologie > Mikrooxidace

mikroMikrooxidace – MicrOdue

Dávkovací systém O2.

Při výrobě vína má kyslík mnoho využití. Je velice důležitý a nepostradatelný pro správný a řádný vývoj mikroorganismů.

Proces mikrooxidace – 2 etapy:

  • 1. etapa, kdy se vytváří struktura budoucího vína, snižuje se intenzita aromatických komplexů a třísloviny se pomalu stávají méně agresivní,
  • 2. etapa, kdy se víno harmonizuje, aktivita je zaměřena na zvýšení intenzity aromatických komplexů, snižuje se reduktivní prostředí, třísloviny získávají jemnost, vína se zakulacují a zvyšuje se jejich plnost.

Výhody použití mikrooxidace

  • stabilizace barvy červených vín
  • snížení astringence, harmonizace vín
  • redukce negativních pachů
  • snížení rekuktivity vín
  • otevření aromatických látek vín

  Chcete být informování o novinkách, akčních nabídkách
či seminářích? Přihláška newsletter

  Máte k těmto produktům dotaz? Kontaktujte nás


| | Nahoru ↑


WordPress Lightbox