V naší nabídce naleznete několik možností, jak analyzovat obsah alkoholu v nápojích. Pro rychlé orientační stanovení obsahu alkoholu ve vínech, moštech a dalších produktech nabízíme řešení pomocí ebulioskopů. Pokud požadujete velmi přesné stanovení obsahu alkoholu, především u vín, doporučujeme destilační jednotku DE 2000.
Pro rychlé stanovení obsahu alkoholu ve vínech, kvasících moštech a dalších alkoholických produktech s obsahem alkoholu do 20 % obj. je vhodný elektrický ebulioskop. Tento přístroj měří obsah alkoholu za pomoci měření bodu varu vzorku s využitím elektrického topného tělíska a průtokového chladiče.
Elektrický ebulioskop s průtokovým chladičem a topným tělískem je rovněž vybaven displejem, na kterém se zobrazuje teplota. Protože tato metoda pro stanovení alkoholu vychází z měření bodu varu vzorku, ebulioskop se denně kalibruje na teplotu bodu varu vody nebo standardu. Přesnost této metody je například u suchých vín +- 0,1 % obj.
Typy ebulioskopů
Klasický kovový ebulioskop umožňuje rychlé stanovení obsahu alkoholu ve vínech a dalších alkoholických produktech s obsahem alkoholu do 20 % obj. Princip tohoto modelu ebulioskopu spočívá v měření bodu varu vzorku, který závisí na obsahu alkoholu a na atmosférickém tlaku. Na základě zaznamenaného bodu varu je obsah alkoholu odečítán přímo z odečítacího disku.
Tento přístroj využívá klasický kahan a voda v chladiči musí být po každém měření měněna.
Přenosné optické analyzátory nápojů od firmy Maselli je možné používat pro práci v laboratoři i pro měření at-line, tedy přímo na lince, případně z tanků.
Konfigurace LP20 pro měření:
© 2021 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.