Kvasinka, která podpoří ovocnost, strukturu a stálost vína


Fermivin P21 je kvasinka ideální pro výrobu ovocných, komplexních a strukturovaných vín s dobrou barvou.

Jedná se o kvasinku, která nabízí velmi ovocné aroma, vysoké TPI a stabilní barvu pro vysoce kvalitní ovocná červená vína. Víno vyrobené pomocí kvasinky P21 je popsané jako: 

  • více ovocné (tmavé ovoce) 
  • s lepší strukturou, objemem a stálostí 

Při testech prováděných na jihu Francie byly porovnávány vína Merlot - kvašení s Fermivinem P21 a kmenem běžně používaným ve vinařství. Víno s kvasinkou P21 bylo popsané jako ovocnější, méně animální, s lepším pocitem v ústech a stálostí a bylo celkově hodnoceno jako kvalitnější.

Senzorický profil vín Merlot (IGP Pays d’Oc) fermentovaných pomocí Fermivin P21 v porovnání s běžným kmenem kvasinek (Francie).

Vinylfenoly (VPh) mohou být prekurzory etylfenolů (EP), v případě kontaminace Brettanomyces způsobují nepříjemné aroma, které vede ke snižení kvality vína. 100% HCDC aktivita Fermivinu P21 podporuje tvorbu stabilních pigmentů vinylfenolu, tedy vinylpryranoantokyniny (VPA), které minimalizují takovéto odchylky. 

Vybraný test se uskutečnil na víně Pinot noir fermentovaným pomocí kvasinky Fermivin P21, v porovnání s Fermivinem PF6 a dvěma referenčními kmeny běžných kvasinek (Burgundsko - Francie) 

Přehled kvasinek pro červená vína shrnuje charakteristiky a pomůže vám vybrat správnou kvasinku z širokého výběru:

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2022 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.