Malolaktická fermentace

Na jablečnomléčnou fermentaci, tedy biologické odbourání kyselin, nabízíme několik produktů. Je možné využít souběžného naočkování rmutu kvasinkou a bakterií, druhá možnost je přímé očkování po alkoholové fermentaci. 

Malolaktická fermentace - co-inokulace

DUET AROMDUET SOFTDUET MATURE
Nakupte v e-shopu
Typ očkováníco-inoculant pro kombinované očkovaníco- inokulant pro kombinované očkovaníco- inokulant pro kombinované očkovaní
Složenísměs dvou bakterií - kyseliny mléčné Lactobacillus plantarum a Oenococcus Oenisměs bakterií Oenococcus oeni a Lactobacillus plantarum
PoužitíVylepšený profil arom u červených vín
s vysokým pH během jablečno-mléčného
kvašení
Vylepšený senzorický profil u bílých
a červených vín s nízkým pH během
jablečno-mléčného kvašení
Určený pro kvalitní červená vína ke zrání, s intenzivní aromatikou švestek a tmavých bobulí 
BakterieOenococcus oeni / Lactobacillus plantarum  Oenococcus oeni / Lactobacillus plantarumOenococcus oeni / Lactobacillus plantarum
PůvodUniverzita Stellenbosch, Jižní AfrikaUniverzita Stellenbosch, Jižní Afrika Univerzita ve Veroně, Itálie
Optimální teplota20–28 °C18–25 °C 18–28 °C
Tolerance k alkoholu15,5 % 15,5 % 16 %
Tolerance k SO2celkový obsah SO2
při očkování < 50 mg/l
celkový obsah SO2
při očkování < 50 mg/l
celkový obsah SO2
při očkování < 50 mg/l
Dávkování1 g/hl 1 g/hl 1 g/hl
pH> 3,4 ≥ 3,2 ≥ 3,3
Typ aromatikyVyšší ovocná intenzita
Více charakteristik arom červených bobulí,
posílené kořeněné tóny, vyšší intenzita
aroma
Vylepšený pocit v ústech, snížení zelených
charakterů, snížená trpkost, posílení aroma
tmavého ovoce
Zvýrazněná vůně švestek a tmavých bobulí, špetka koření a černého pepře, zvýrazněné květinové tóny, ostružiny, černý rybíz

Malolaktická fermentace - inokulace

Maloferm FruityMaloferm Plus
Nakupte v e-shopu
PopisBakteriální kultura pro ukončení MLF za nevhodných podmínek u červených a bílých vínBakteriální kultura pro zvýšení aromatického profilu během MLF u červených a bílých vín.
Charakteristika

Použití při nízkém pH, při vysokém procentu alkoholu, vyské koncentraci SO2 a nízké teplotě.

Udržuje svěžest a charakter odrůdy

Pro zývšení/snížení celkové koncentrace aroma peckovic, květinového aroma a armona červeného a černého ovoce.
BakterieOenococcus oeniOenococcus oeni
VyužitíMLF pro prémiová červená a bílá vína, postupná inokulace, krátká fáze zpoždění, dobrá fermentační kineze, nízká produkce VA, neprodukuje žádné biogenní aminy.MLF pro prémiová červená a bílá vína, postupná inokulace, krátká fáze zpoždění, dobrá fermentační kineze, nízká produkce VA, neprodukuje žádné biogenní aminy.
Tolerance teploty15 °C14 °C 
Tolerance k alkoholu> 15 % > 15 % 
Celkové SO2 při inokulaci< 50 mg/l< 60 mg/l
Dávkování1 g/hl 1 g/hl 
pH> 3,2> 3,1

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 606 648 109

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2023 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.