Malolaktická fermentace

Na jablečnomléčnou fermentaci, tedy biologické odbourání kyselin, nabízíme 2 varianty. První probíhá souběžným naočkováním rmutu kvasinkou a bakterií, druhá přímým očkováním po alkoholové fermentaci. 

Malolaktická fermentace

DUET AROMDUET SOFTAMAR 04
Nakupte v e-shopu
Typ očkováníco-inoculant pro kombinované očkovaníco- inokulant pro kombinované očkovaníbakterie pro očkování po alkoholové fermentaci
Složenísměs dvou bakterií - kyseliny mléčné Lactobacillus plantarum a Oenococcus OeniOenococcus Oeni
PoužitíVylepšený profil arom u červených vín
s vysokým pH během jablečno-mléčného
kvašení
Vylepšený senzorický profil u bílých
a červených vín s nízkým pH během
jablečno-mléčného kvašení
Výborná pro vína plná, strukturovaná
s vysokým obsahem alkoholu
BakterieOenococcus oeni / Lactobacillus plantarum  Oenococcus oeni / Lactobacillus plantarumOenococus oeni
PůvodUniverzita Stellenbosch, Jižní AfrikaUniverzita Stellenbosch, Jižní Afrika Univerzita ve Veroně, Itálie
Optimální teplota20–28 °C18–25 °C 15–25 °C
Tolerance k alkoholu15,5 % 15,5 % 16 %
Tolerance k SO2celkový obsah SO2
při očkování < 50 ppm
celkový obsah SO2
při očkování < 50 ppm 
celkový obsah SO2
při očkování < 30 ppm
Dávkování1 g/hl 1 g/hl 1 g/hl
pH> 3,4 ≥ 3,2 3,1
Typ aromatikyVyšší ovocná intenzita
Více charakteristik arom červených bobulí,
posílené kořeněné tóny, vyšší intenzita
aroma
Vylepšený pocit v ústech, snížení zelených
charakterů, snížená trpkost, posílení aroma
tmavého ovoce
Plná mohutná ovocná vína

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám606648109

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2020 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.