Malolaktická fermentace

Na jablečnomléčnou fermentaci, tedy biologické odbourání kyselin, nabízíme 2 varianty. První probíhá přímým očkováním po alkoholové fermentaci, druhá zaočkováním spolu s kvašením rmutu.

Malolaktická fermentace

DUET AROMDUET SOFTAMAR 04
Typ očkováníco-inoculant pro kombinované očkovaníco- inokulant pro kombinované očkovaníbakterie pro očkování po alkoholové fermentaci
Složení  směs dvou bakterií - kyseliny mléčné Lactobacillus plantarum a Oenococcus OeniOenococcus Oeni
PoužitíVylepšený profil arom u červených vín
s vysokým pH během jablečno-mléčného
kvašení
Vylepšený senzorický profil u bílých
a červených vín s nízkým pH během
jablečno-mléčného kvašení
Výborná pro vína plná, strukturovaná
s vysokým obsahem alkoholu
BakterieOenococcus oeni / Lactobacillus plantarum  Oenococcus oeni / Lactobacillus plantarumOenococus oeni
PůvodUniverzita Stellenbosch, Jižní AfrikaUniverzita Stellenbosch, Jižní Afrika Univerzita ve Veroně, Itálie
Optimální teplota20–28 °C18–25 °C 15–25 °C
Tolerance k alkoholu15,5 % 15,5 % 16 %
Tolerance k SO2celkový obsah SO2
při očkování < 50 ppm
celkový obsah SO2
při očkování < 50 ppm 
celkový obsah SO2
při očkování < 30 ppm
Dávkování1 g/hl 1 g/hl 1 g/hl
pH> 3,4 ≥ 3,2 3,1
Typ aromatikyVyšší ovocná intenzita
Více charakteristik arom červených bobulí,
posílené kořeněné tóny, vyšší intenzita
aroma
Vylepšený pocit v ústech, snížení zelených
charakterů, snížená trpkost, posílení aroma
tmavého ovoce
Plná mohutná ovocná vína

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám281 091 460

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2019 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.