Pro ochranu proti tvorbě plísní ve sladovnách při zpracování sladovnického ječmene biologickou cestou je vhodná kultura Geotrichum Candidum.
Agrobio Malting Yeast je koncentrát licencované kultury Geotrichum candidum otestovaný IFBM na protiplísňové aktivity. Prokazatelně pomáhá zabraňovat růstu plísní tvořících mykotoxiny a způsobujících gushing (tedy přepěňování) piva. Přípravek rychle adheruje na zrno a je aktivní i v dalších krocích sladování. Velmi rychle narůstá a zásadně omezuje růst plísní, a tím i tvorbu mykotoxinů D.O.N. z Fusarium; Ochratoxinu A z Aspergillus ochraceus, Penicillium cyclopium a P. verrucosum; T2 a HT2 toxinů z Fusarium sporotrichiodes.
Aplikace je velmi jednoduchá. Jeden sáček na 25 nebo 50 tun sladu se rozmíchá v pitné vodě. Nechá se hydratovat 30 minut a následně se přidá do první máčecí vody.
© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.