Analýza potravin

Přístroje a technologie pro analýzu potravin

NIR analyzátory

Blízká infračervená spektroskopie, tedy NIR (Near Infrared Spectroscopy) spektroskopie je hojně využívanou, moderní, ekonomickou a ekologickou analýzou.

Stanovení vlhkosti

Vlhkost je významný kvalitativní ukazatel z pohledu ceny produktu, skladovatelnosti a dalších technologických vlastností. V naší nabídce naleznete širokou škálu přístrojů pro různá použití a fungujících na rozličných principech.

On-line analyzátory

Měření důležitých parametrů jakosti přímo na konkrétním místě technologie výroby a jejich kontinuální monitorování je důležitou součástí řízení technologických procesů.

Hustoměry

Automatické hustoměry Rudolph jsou ideálním řešením pro precizní stanovení hustoty ve výzkumných i výrobních laboratořích. V naší nabídce naleznete různé modely roztříděné dle požadavků na rozlišení.

Spektrofotometry

Spektrofotometrické metody zahrnují širokou škálu metod a technik, které využívají interakce světla v různých oborech vlnových délek a jsou základem mnoha analytických metod.

Refraktometry, pH, zákal

Refraktometry, pH metry i zákaloměry umožňují získat důležité kvalitativní parametry pro analýzu vod a nápojů. Pro každý z měřených parametrů je možné volit mezi různými typy přístrojů.

Stanovení aktivity vody

Aktivita vody je ukazatelem obsahu vody, která není vázána na jiné složky potravin, a je tak vhodným prostředím pro růst mikrobů a jiných organismů v potravinách.

Reologie potravin

Reologie se zabývá tokovými vlastnostmi látek v závislosti na okolních podmínkách. Typickou potravinou pro reologická měření je škrob a potraviny škrob obsahující.

Polarimetry

Firma Rudolph Research Analytical se soustředí na vývoj vysoce kvalitních densitometrů, polarimetrů a refraktometrů pro farmacii, potravinářství, cukrovarnictví, petrochemii a další obory.

Klasické analytické metody

Díky klasickým analytickým metodám lze kontrolovat obsah různých složek v potravinách. Nabízíme vám produkty, díky kterým můžete snadno stanovit obsah přírodních součástí potravin.

Stanovení stravitelné vlákniny

Stanovení stravitelné vlákniny v potravinách (IDF/SDF a TDF) se provádí enzymatickými technikami. Pro tyto účely nabízíme přesný a jednoduchý analyzátor firmy Ankom.

Enzymatická analýza

Enzymatická analýza má celou řadu předností. K provedení se využíva komerčně vyráběných reagenčních souprav a UV VIS spektrofotometrů, které obsahují všechy enzymy a potřebné reagencie.

Automatické titrátory

Nabízíme automatické titrátory pro celou řadu různých odvětví jako například: nápojářský průmysl, vinařství, mlékárenský průmysl, analýza zemědělských komodit a krmných směsí, analýza olejů a další.

Prvková analýza

Pro stanovení prvků v potravinách, krmivech a zemědělských produktech nabízíme plamenové spektrofotometry firmy Sherwood Scientific a analyzátor IONIX od firmy Steroglass

Naši odborní poradci

Mgr. Filip Teper

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 606 863 045

Ing. Adam Halaška

Odborný poradceRegion ČR, SKNapište nám +420 730 895 987

Ing. Václav Zeman

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 724 440 784

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.