Analýza potravin

NIR analyzátory

Blízká infračervená spektroskopie, tedy NIR (Near Infrared Spectroscopy) spektroskopie je hojně využívanou, moderní, ekonomickou a ekologickou analýzou.

Stanovení vlhkosti

Vlhkost je významný kvalitativní ukazatel z pohledu ceny produktu, skladovatelnosti a dalších technologických vlastností. V naší nabídce naleznete širokou škálu přístrojů pro různá použití a fungujících na rozličných principech.

On-line analyzátory

Měření důležitých parametrů jakosti přímo na konkrétním místě technologie výroby a jejich kontinuální monitorování je důležitou součástí řízení technologických procesů.

Hustoměry

Automatické hustoměry Rudolph jsou ideálním řešením pro precizní stanovení hustoty ve výzkumných i výrobních laboratořích. V naší nabídce naleznete různé modely roztříděné dle požadavků na rozlišení.

Spektrofotometry

Spektrofotometrické metody zahrnují širokou škálu metod a technik, které využívají interakce světla v různých oborech vlnových délek a jsou základem mnoha analytických metod.

Refraktometry, pH, zákal

Refraktometry, pH metry i zákaloměry umožňují získat důležité kvalitativní parametry pro analýzu vod a nápojů. Pro každý z měřených parametrů je možné volit mezi různými typy přístrojů.

Stanovení aktivity vody

Aktivita vody je ukazatelem obsahu vody, která není vázána na jiné složky potravin, a je tak vhodným prostředím pro růst mikrobů a jiných organismů v potravinách.

Reologie potravin

Reologie se zabývá tokovými vlastnostmi látek v závislosti na okolních podmínkách. Typickou potravinou pro reologická měření je škrob a potraviny škrob obsahující.

Polarimetry

Firma Rudolph Research Analytical se soustředí na vývoj vysoce kvalitních densitometrů, polarimetrů a refraktometrů pro farmacii, potravinářství, cukrovarnictví, petrochemii a další obory.

Klasické analytické metody

Díky klasickým analytickým metodám lze kontrolovat obsah různých složek v potravinách. Nabízíme vám produkty, díky kterým můžete snadno stanovit obsah přírodních součástí potravin.

Stanovení stravitelné vlákniny

Stanovení stravitelné vlákniny v potravinách (IDF/SDF a TDF) se provádí enzymatickými technikami. Pro tyto účely nabízíme přesný a jednoduchý analyzátor firmy Ankom.

Enzymatická analýza

Enzymatická analýza má celou řadu předností. K provedení se využíva komerčně vyráběných reagenčních souprav a UV VIS spektrofotometrů, které obsahují všechy enzymy a potřebné reagencie.

Automatické titrátory

Nabízíme automatické titrátory pro celou řadu různých odvětví jako například: nápojářský průmysl, vinařství, mlékárenský průmysl, analýza zemědělských komodit a krmných směsí, analýza olejů a další.

Prvková analýza

Pro stanovení prvků v potravinách, krmivech a zemědělských produktech nabízíme plamenové spektrofotometry firmy Sherwood Scientific a analyzátor IONIX od firmy Steroglass

Naši odborní poradci

Tomáš Černý

Odborný poradceRegion ČRNapište nám281 091 460

Miroslav Šícha

Odborný poradceRegion SKNapište nám281 091 460

Jakub Tuček

Odborný poradceRegion ČRNapište nám281 091 460

Jan Váňa

Odborný poradceRegion ČRNapište nám281 091 460

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2019 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.