Ochrana proti plísním ve sladovnictví je nutný krok k zachování kvalitního sladovnického ječmene. Biologickou cestou ochrany proti plísním je kultura Geotrichum Candidum.
Agrobio Malting Yeast je koncentrát licencované kultury Geotrichum candidum otestovaný IFBM na protiplísňové aktivity. Prokazatelně pomáhá zabraňovat růstu plísní tvořících mykotoxiny a způsobujících gushing (tedy přepěňování) piva. Přípravek rychle adheruje na zrno a je aktivní i v dalších krocích sladování. Velmi rychle narůstá a zásadně omezuje růst plísní, a tím i tvorbu mykotoxinů D.O.N. z Fusarium; Ochratoxinu A z Aspergillus ochraceus, Penicillium cyclopium a P. verrucosum; T2 a HT2 toxinů z Fusarium sporotrichiodes.
Aplikace je velmi jednoduchá. Jeden sáček na 25 nebo 50 tun sladu se rozmíchá v pitné vodě. Nechá se hydratovat 30 minut a následně se přidá do první máčecí vody.
Připravili jsme pro vás odborný článek, který se detailně věnuje mykotoxinům a jejich negativním dopadům v potravinářském a zemědělském průmyslu.
Představujeme naše kruhové testy. Služba MPZ zajistí přesnost a kvalitu měření vaší laboratoře.
Využijte naší podzimní slevy 20 % na plničky Bag-in-Box pro ekologické plnění nejen vín pro vinaře. Akce platí do konce listopadu!
© 2025 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.