Kvasinky Anchor

Všechny Anchor kmeny mají společné výhody: schopnost dokončit fermentaci, účinnou konverzi aroma, minimální pěnění, nízkou produkci prchavých kyselin a absenci pachutí.
Řada Anchor má kvasinky vhodné na fermentaci všech typů bílých, šumivých, ružových a červených vín.

Bílá vína

Styl vínaVlastnostiTolerance chladuOptimální teplotaOsmotoleranceAlkoholová toleranceNárok na N
Nakupte v e-shopu
Exotics Mosaic

ikonická bílá vína

  • Rozšíření aromatického potenciálu a komplexnosti. Bílá vína vyráběná touto kvasinkou jsou popisována jako mající exotické aroma a chuť.
  • Doporučeno pro výrobu Chardonnay, Chenin blanc a Rulandské bílé a Rulandské šedé fermentovaná v sudech.
  • Zlepšuje aroma a chuť po mučence jedlé, po tropického ovocném salátu a peckovém ovoci.
  • Citlivá na chlad a fermentuje stabilní rychlostí v sudech za vzniku dobré plnosti v ústech.
18 °C18 °C - 20 °C25 °Bx15,5 %průměrné
Exotics Novello

ikonická bílá vína
  • CHUŤ: Snížená intenzita taninů, trpkost a hořkost, zvýšená jemnost.
  • AROMA: Zvýšená produkce ovocných a květinových esterů, i thiolů.
15 °C17 °C - 20 °C25 oBx15,5 %průměrné
Alchemy I


vytváří velké množství esterů

  • Ovocné a květinové estery
  • V menším rozsahu tioly (marakuje, angrešt a grapefruit) - dodávají na komplexnosti
  • Chenin a Chardonnay (bohatý a vyzrálý styl)
  • Velmi vysoká alkoholová tolerance
  • Studené kvašení
  • Komplexní bílá vína
  • Vědecky vytvořeno pro dosažení optimálních aromatických profilů
18 °C18 °C - 20 °C25 °Bx15,50 %průměrný
Alchemy II
uvolňuje a přeměňuje estery
  • Uvolňuje a přeměňuje tioly - mučenka
  • Pro Sauvignon blanc NZ stylu
  • Všechny tiolové odrůdy - Chenin, Colombard a Verdelho
  • Vysoká alkoholová tolerance
  • Studené kvašení
  • Vědecky vytvořeno pro dosažení optimálních aromatických profilů
12 °C13 °C - 16 °C25 °Bx15,50 %průměrný
VIN 2000

Komplexní a aromatická bílá vína kvasící v sudech

  • Květinové a citrusové - Viognier
  • Tropické a citrusové tóny - Chardonnay
  • Bohatý Chenin zralého stylu - ananas papája a citrusy
  • Velice fruktofilní (hodí se Charodannay) - spolehlivé kvašení
  • Velmi nízká potřeba vitamínů
  • Dobrý pocit v ústech, ke kvašení potřebuje vyšší teplotu
  • Hodí se pro fermentaci v sudu

12 °C

 

13 °C - 16 °C

 

25 °Bx

15,50 %nízký
VIN 13

Svěží ovocná bílá a růžová vína

  • Produkuje hodně esterů, uvolňuje a přeměňuje tioly, terpeny, květinové a muškátové tóny
  • Žádné prchavé fenoly, velice čistý aromatický profil
  • Extrémní alkoholová tolerance
  • Toleruje velký chlad
  • Velice rychlé kvašení
  • Velmi nízká potřeba vitamínů
  • Růžová vína (jahodové a malinové aroma) ze všech odrůd s červenými hrozny
10 °C12 °C - 16 °C27 °Bx17 %nízký
VIN 7

Uvolňuje a přeměňuje estery

  • Nejefektivnější kvasinky pro uvolnění tiolů, s intenzivním aromatem
  • Grapefruit, marakuja a angrešt
  • Toleruje chlad
  • Všechny tiolové odrůdy - Sauvignon blanc, Chenin a Colombard
  • Produkuje těkavé kyseliny - řiďte se pokyny, jak minimalizovat tvorbu
  • ěkavých kyselin na zadní straně specifikačního listu VIN7
13 °C13 °C - 16 °C24 °Bx14,50 %komplexní živina
NT 116

Vytváří aromatická řízná bílá vína

  • Produkuje acetátové estery (tropický ovocný salát), pikantní citrus a těkavé tioly
  • Toleruje chlad
  • Přidává aromata neutálním varietám a zdůrazňuje všechny ostatní bílé variety
  • Hodí se pro brzo distribuovaná (mladá) bílá vína
11 °C12 °C - 16 °C26 °Bx16,00 %nízký

Červená vína

Styl vínaVlastnostiTolerance chladuOptimální teplotaOsmotoleranceAlkoholová toleranceNárok na N
Nakupte v e-shopu
Exotics Mosaic

ikonická červená vína
  • Intenzivní aromata pro komplexní vína - červené a černé plody, kakao, květiny (fialky)
  • Částečně spotřebovává kyselinu jablečnou, pomáhá malolaktické fermentaci
  • Čím vyšší obsah alkoholu, tím větší možnost snížit obsah alkoholu a vyprodukovat glycerol
  • Vykazuje pektolytickou aktivitu, přispívá k čiření vína
  • Hodí se pro kvašení v sudu, citlivé na změny teploty
  • Hodí se pro většinu červených odrůd
  • Fruktofilní
18 °C18 °C - 20 °C25 °Bx15,5 %průměrné
Exotics Novello

ikonická červená vína
  • CHUŤ: snížená svíravost, suchost a hořkost, za současného zvýšení plnosti v ústech a celkové kvality.
  • AROMA: Zvýšené tóny červeného a černého ovoce a koření, snížení trávovitých, rostlinný a balzamikových tónů.
15 °C17 °C - 20 °C25 °Bx15,5 %průměrné
NT 202
Výroba strukturovaných červených vín
  • Fruktofilní
  • Stimuluje MLF
  • Velmi vysoká alkoholová tolerance
  • Aromata ostružin, černého rybízu, tabáku a sušených švestek v Pinot noir
  • Červené plody v Merlot
  • Červené plody a čerstvá máta - Cabernet Sauvignon

18 °C

 20 °C - 28 °C

26 °Bx

 16 %

průměrný
NT 50
Ovocná, lehká vína, styl brzo uváděných (mladých) vín
  • Zdůrazňuje jahodová, malinová, třešňová, ostružinová, černorybízová a kořeněná aromata v červených vínech
  • Květinová aromata v Merlot
  • Červené plody a čokoláda v Pinot noir Tolerance vůči chladu, hodí se k louhování za studena, studené maceraci před kvašením
  • Hodí se pro vína zrající ve dřevě i v nerezových tancích
  • Hodí se k maskování zelených charakterů
  • Dobrý producent glycerolu, který zjemňuje taniny, dobrý pocit v ústech
13 °C14 °C - 28 °C26,5 °Bx16,50 %vysoký
NT 116
Červená vína stylu Bordeaux
  • Tolerance vůči chladu, hodí se k louhování za studena, studené maceraci před kvašením
  • Ostružina a černý rybíz v Cabernet Sauvignon a Shiraz
  • Červené plody v Merlot
11 °C13 °C - 28 °C26 °Bx16 %nízký
NT 112
Tradiční červená vína
  • Vína s jasnou taninovou strukturou, vhodná k archivaci
  • Ostružina a černý rybíz v Cabernet Sauvignon a Shiraz
  • Vysoká alkoholová tolerance
  • Fruktofilní
  • Pro vína, kde je opožděná MLF žádoucí pro oxidaci
  • Pod tlakem může produkovat SO2, což může ovlivnit MLF
20 °C24 °C - 28 °C26 °Bx16 %průměrný
Alchemy III
Všechny červené odrůdy 
  • Komplexní červená vína se strukturovaným ovocným aroma
    Produkuje stabilní ovocné estery
  • Aroma růže, květů, ovoce a malin
  • Snížení metoxypyrazinů, které redukují zelený charakter
16 °C16 °C - 28 °C26 °Bx15,5 %průměrný
Alchemy IV
Všechny červené odrůdy, rosé vína
  • Červená vína s intenzivním aroma červeného bobulového ovoce
  • Produkuje stabilní ovocné estery
  • Intenzivní a stabilní aroma červeného ovoce, třešně, maliny, rybíz a granátové jablko
  • Snížení metoxypyrazinů, které redukují zelený charakter
16 °C16 °C - 28 °C26 °Bx15,5 %průměrný

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám606648109

Produktové listy ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2020 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.