Kvasinky Anchor

Všechny Anchor kmeny mají společné výhody: schopnost dokončit fermentaci, účinnou konverzi aroma, minimální pěnění, nízkou produkci prchavých kyselin a absenci pachutí.
Řada Anchor má kvasinky vhodné na fermentaci všech typů bílých, šumivých, ružových a červených vín.

Bílá vína

Styl vínaVlastnostiTolerance chladuOptimální teplotaOsmotoleranceAlkoholová toleranceNárok na N
Exotics Mosaic

ikonická bílá vína

  • Rozšíření aromatického potenciálu a komplexnosti. Bílá vína vyráběná touto kvasinkou jsou popisována jako mající exotické aroma a chuť.
  • Doporučeno pro výrobu Chardonnay, Chenin blanc a Rulandské bílé a Rulandské šedé fermentovaná v sudech.
  • Zlepšuje aroma a chuť po mučence jedlé, po tropického ovocném salátu a peckovém ovoci.
  • Citlivá na chlad a fermentuje stabilní rychlostí v sudech za vzniku dobré plnosti v ústech.
18 °C18 °C - 20 °C25 °Bx15,5 %průměrné
Exotics Novello

ikonická bílá vína
  • CHUŤ: Snížená intenzita taninů, trpkost a hořkost, zvýšená jemnost.
  • AROMA: Zvýšená produkce ovocných a květinových esterů, i thiolů.
15 °C17 °C - 20 °C25 oBx15,5 %průměrné
Alchemy I


vytváří velké množství esterů

  • Ovocné a květinové estery
  • V menším rozsahu tioly (marakuje, angrešt a grapefruit) - dodávají na komplexnosti
  • Chenin a Chardonnay (bohatý a vyzrálý styl)
  • Velmi vysoká alkoholová tolerance
  • Studené kvašení
  • Komplexní bílá vína
  • Vědecky vytvořeno pro dosažení optimálních aromatických profilů
18 °C18 °C - 20 °C25 °Bx15,50 %průměrný
Alchemy II
uvolňuje a přeměňuje estery
  • Uvolňuje a přeměňuje tioly - mučenka
  • Pro Sauvignon blanc NZ stylu
  • Všechny tiolové odrůdy - Chenin, Colombard a Verdelho
  • Vysoká alkoholová tolerance
  • Studené kvašení
  • Vědecky vytvořeno pro dosažení optimálních aromatických profilů
12 °C13 °C - 16 °C25 °Bx15,50 %průměrný
VIN 2000

Komplexní a aromatická bílá vína kvasící v sudech

  • Květinové a citrusové - Viognier
  • Tropické a citrusové tóny - Chardonnay
  • Bohatý Chenin zralého stylu - ananas papája a citrusy
  • Velice fruktofilní (hodí se Charodannay) - spolehlivé kvašení
  • Velmi nízká potřeba vitamínů
  • Dobrý pocit v ústech, ke kvašení potřebuje vyšší teplotu
  • Hodí se pro fermentaci v sudu

12 °C

 

13 °C - 16 °C

 

25 °Bx

15,50 %nízký
VIN 13

Svěží ovocná bílá a růžová vína

  • Produkuje hodně esterů, uvolňuje a přeměňuje tioly, terpeny, květinové a muškátové tóny
  • Žádné prchavé fenoly, velice čistý aromatický profil
  • Extrémní alkoholová tolerance
  • Toleruje velký chlad
  • Velice rychlé kvašení
  • Velmi nízká potřeba vitamínů
  • Růžová vína (jahodové a malinové aroma) ze všech odrůd s červenými hrozny
10 °C12 °C - 16 °C27 °Bx17 %nízký
VIN 7

Uvolňuje a přeměňuje estery

  • Nejefektivnější kvasinky pro uvolnění tiolů, s intenzivním aromatem
  • Grapefruit, marakuja a angrešt
  • Toleruje chlad
  • Všechny tiolové odrůdy - Sauvignon blanc, Chenin a Colombard
  • Produkuje těkavé kyseliny - řiďte se pokyny, jak minimalizovat tvorbu
  • ěkavých kyselin na zadní straně specifikačního listu VIN7
13 °C13 °C - 16 °C24 °Bx14,50 %komplexní živina
NT 116

Vytváří aromatická řízná bílá vína

  • Produkuje acetátové estery (tropický ovocný salát), pikantní citrus a těkavé tioly
  • Toleruje chlad
  • Přidává aromata neutálním varietám a zdůrazňuje všechny ostatní bílé variety
  • Hodí se pro brzo distribuovaná (mladá) bílá vína
11 °C12 °C - 16 °C26 °Bx16,00 %nízký

Červená vína

Styl vínaVlastnostiTolerance chladuOptimální teplotaOsmotoleranceAlkoholová toleranceNárok na N
Exotics Mosaic

ikonická červená vína
  • Intenzivní aromata pro komplexní vína - červené a černé plody, kakao, květiny (fialky)
  • Částečně spotřebovává kyselinu jablečnou, pomáhá malolaktické fermentaci
  • Čím vyšší obsah alkoholu, tím větší možnost snížit obsah alkoholu a vyprodukovat glycerol
  • Vykazuje pektolytickou aktivitu, přispívá k čiření vína
  • Hodí se pro kvašení v sudu, citlivé na změny teploty
  • Hodí se pro většinu červených odrůd
  • Fruktofilní
18 °C18 °C - 20 °C25 °Bx15,5 %průměrné
Exotics Novello

ikonická červená vína
  • CHUŤ: snížená svíravost, suchost a hořkost, za současného zvýšení plnosti v ústech a celkové kvality.
  • AROMA: Zvýšené tóny červeného a černého ovoce a koření, snížení trávovitých, rostlinný a balzamikových tónů.
15 °C17 °C - 20 °C25 °Bx15,5 %průměrné
NT 202
Výroba strukturovaných červených vín
  • Fruktofilní
  • Stimuluje MLF
  • Velmi vysoká alkoholová tolerance
  • Aromata ostružin, černého rybízu, tabáku a sušených švestek v Pinot noir
  • Červené plody v Merlot
  • Červené plody a čerstvá máta - Cabernet Sauvignon

18 °C

 20 °C - 28 °C

26 °Bx

 16 %

průměrný
NT 50
Ovocná, lehká vína, styl brzo uváděných (mladých) vín
  • Zdůrazňuje jahodová, malinová, třešňová, ostružinová, černorybízová a kořeněná aromata v červených vínech
  • Květinová aromata v Merlot
  • Červené plody a čokoláda v Pinot noir Tolerance vůči chladu, hodí se k louhování za studena, studené maceraci před kvašením
  • Hodí se pro vína zrající ve dřevě i v nerezových tancích
  • Hodí se k maskování zelených charakterů
  • Dobrý producent glycerolu, který zjemňuje taniny, dobrý pocit v ústech
13 °C14 °C - 28 °C26,5 °Bx16,50 %vysoký
NT 116
Červená vína stylu Bordeaux
  • Tolerance vůči chladu, hodí se k louhování za studena, studené maceraci před kvašením
  • Ostružina a černý rybíz v Cabernet Sauvignon a Shiraz
  • Červené plody v Merlot
11 °C13 °C - 28 °C26 °Bx16 %nízký
NT 112
Tradiční červená vína
  • Vína s jasnou taninovou strukturou, vhodná k archivaci
  • Ostružina a černý rybíz v Cabernet Sauvignon a Shiraz
  • Vysoká alkoholová tolerance
  • Fruktofilní
  • Pro vína, kde je opožděná MLF žádoucí pro oxidaci
  • Pod tlakem může produkovat SO2, což může ovlivnit MLF
20 °C24 °C - 28 °C26 °Bx16 %průměrný
WE 372
Výroba strukturovaných červených vín
  • Zdůrazňuje červené plody a květinová aromata v červených vínech
  • Hodí se pro většinu červených odrůd
  • Hodí se pro polosladká vína (při nízké teplotě zpomaluje)
16 °C18 °C - 28 °C24,5 °Bx15 %průměrný
Alchemy III
Všechny červené odrůdy rosé vína
  • Komplexní červená vína se strukturovaným ovocným aroma
    Produkuje stabilní ovocné estery
  • Aroma růže, květů, ovoce a malin
  • Snížení metoxypyrazinů, které redukují zelený charakter
16 °C16 °C - 28 °C26 °Bx15,5 %průměrný
Alchemy IV
Všechny červené odrůdy
  • Červená vína s intenzivním aroma červeného bobulového ovoce
  • Produkuje stabilní ovocné estery
  • Intenzivní a stabilní aroma červeného ovoce, třešně, maliny, rybíz a granátové jablko
  • Snížení metoxypyrazinů, které redukují zelený charakter
16 °C16 °C - 28 °C26 °Bx15,5 %průměrný

Produktové listy ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám281 091 460

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2019 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.