Taniny jsou přírodní látky, kterými můžeme docílit lepší kvality parametrů vína. Mají čiřící, stabilizační a antioxidační funkce chránící hrozny, mošty a následně i vína. Taniny potlačují oxidaci a stabilizují barvu vín. Kromě toho podporují stabilitu proteinů a podílí se na pozitivních senzorických vlastnostech. Reagují s ostatními složkami vína, čímž je formují a dávají jim dokonalejší strukturu.
Produkt | Charakteristika | Dávkování | Stabilizace proteinů | Stabilizace barvy | Antioxidační účinek |
---|---|---|---|---|---|
Nakupte v e-shopu | |||||
Katechinické-strukturální | |||||
Premium® UVA SG | Hroznový granulovaný strukturální tanin, který prodlužuje trvanlivost vína a zvyšuje odolnost před oxidací, dodává svěžest a příjemný pocit plnosti v ústech. | Bílá vína: 1-5 g/hl Ružová vína: 3-5 g/hl Červená vína: 5-15 g/hl | ··· | ··· | ·· |
Premium® Vinaciollo SG | Hroznový granulovaný strukturální tanin, který zlepšuje plnost vína a aromatickou komplexnost. | Bílá vína: 1-5 g/hl Ružová vína: 1-5 g/hl Červená vína: 5-10 g/hl | ··· | ··· | ··· |
TI Premium® SG | Strukturální granulovaný tanin z mladých čajových lístků, který prodlužuje trvanlivost vína a výrazně zvyšuje odolnost před oxidací moštů a vín, snižuje spotřebu SO2 a dalších antioxidantů. | Bílá vína: 1-5 g/hl Ružová vína: 1-5 g/hl Červená vína: 5-20 g/hl | ··· | · | ··· |
Galické | |||||
Premium® Stab SG | Jemný granulovaný tanin z hálky, pro stabilizaci barvy, předností je vysoký antioxidační účinek, zlepšení struktury a plnosti vína. Vhodný na hrozny poškozené botrytidou. | Bilá vína: 1-5 g/hl Červená vína: 5-20 g/hl | ··· | ·· | ··· |
Katechinicko-galicko-elagické | |||||
Tannino Special SG | Vysocerozpustný galicko-elagický granulovaný tanin selektovaný z rostlinných surovin, pro stabilizaci barvy během macerace, podporuje strukturu a plnost vín. Vhodný na hrozny poškozené botrytidou. | Bílá vína: 1-5 g/hl Červená vína: 5-20 g/hl | ·· | ·· | · |
V Tan SG | Směs granulovaných elagicko-galicko-katechinických taninů, selektovaných z rostlinných surovin pro stabilizaci barvy červených vín, zlepšuje strukturu a plnost vín. | Ružová vína: 3-8 g/hl Červená vína:10-30 g/hl | ··· | ··· | ·· |
Color Stab SG | Směs granulovaných elagicko-galicko-katechinických taninů, selektovaných z rostlinných surovín pro stabilizaci barvy, předností je vysoký antioxidační účinek, zlepšení struktury a plnosti vín. | Ružová vína: 3-8 g/hl Červená vína:10-30 g/hl | ··· | ··· | ·· |
Premium® Color SG | Směs granulovaných elagicko-galicko-katechinických a prokyanidických taninů, selektovaných z rostlinných surovin a hroznů pro extrakci a stabilizaci barvy nejkvalitnějších červených vín během macerace. | Červená vína - macerace: 10-20 g/hl Červená vína - stáčení: 5-10 g/hl | ··· | ··· | ·· |
Tuttifrutti® White SG | Směs granulovaných galických a kondenzovaných taninů z ovocných stromů stabilizovaných s přírodními polysacharidy, zvyšuje ovocnou a svěžest bílých a růžových vín. | Bílá vína: 1-5 g/hl Ružová vína: 1-5 g/hl | · | · | ··· |
Elagické | |||||
Easy Tan Harvest SG | Jemný, granulovaný, vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z dřeva, na maceraci bílých, růžových a červených vín, čiření a školení vína s antioxidačným účinkem, dodáva plnost. | Červená vína - macerace: 5-30 g/hl Bílá vína: 1-5 g/hl Ružová vína: 1-5 g/hl | ··· | ·· | ··· |
Premium® Limousin SG | Jemný, granulovaný vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z jádra francouzského dubu, který stabilizuje barvu, vhodný pro zrání ve starých sudech, použitelný v celém procesu výroby vína, silný antioxidant, zlepšuje senzorické vlastnosti vína, dodáva jemnou tříslovinu a vanilkové tóny. | Bílá vína: 1-5 g/hl Červená vína: 5-30 g/hl | ·· | · | ··· |
Premium® Whisky Lattone SG | Jemný, granulovaný vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z amerického dubu,vhodný na stabilizaci barvy a proteinovou stabilizaci, prodlužuje životnost a odolnost proti oxidaci, použití pro staré sudy. | Bílá vína: 1-5 g/hl Šumivá vína: 1-5 g/hl Červená vína: 1-15 g/hl | ·· | ·· | ··· |
Premium® Tostato SG | Jemný, granulovaný vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z vypáleného jádra francouzského dubu, který zvyšuje plnost vína, ochraňuje aromatiku vína, dodává jemné tóny opalovaného dřeva, ve vůni jemné aroma vanilky v kombinaci s kakaem, v šumivých vínech ochraňuje redox potenciál a prodlužuje životnost vína. | Bílá vína: 1-5 g/hl Šumivá vína: 1-5 g/hl Červená vína:1-15 g/hl | · | · | ··· |
Tuttifrutti® Red SG | Jemný, granulovaný vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z ovocných stromů stabilizovaných s přírodními polysacharidy, který ochraňuje redox potenciál, podporuje a zvyšuje ovocné tóny a plnost vína. | Červená vína:2-10 g/hl Ružová vína: 1-5 g/hl | · | · | ··· |
Produkt | Charakteristika | Dávkování |
---|---|---|
Nakupte v e-shopu | ||
Dřevěné desky | Dřevěné desky z francouzského dubu ve velikostech Z 950x50x7mm, L- 950x60x15mm a XL 950x60x20mm, vypálení M,M+ , vhodné pro fermentaci a zrání bílých a červených vín, na získání zvýšené ovocnosti a komplexnosti bílých a červených vín. | Bílá a červená vína:1-3 ks/hl |
Produkt | Charakteristika | Dávkování |
---|---|---|
Nakupte v e-shopu | ||
Best Oak NTF chips | Nepálené dubové čipsy velikosti 2mm vhodné na maceraci a kvašení bílých a červených vín. Produkt získaný z výběrového dřeva dubu letního (Quercus Robur) a dubu zimního (Quercus Petrane). Dodávají lepší strukturu, redukce polyfenolů pro bílá vína, lepší harmonizace fenolické struktury, stabilita barvy. | Mošt: 50-100 g/hl Rmut: 50-100 g/hl |
Best Oak MT | Středně pálené dubové čipsy velikosti 4 a 8mm vhodné na maceraci a kvašení bílých a červených vín. Produkt získaný z výběrového dřeva dubu letního (Quercus Robur) a dubu zimního (Quercus Petrane). Dodávsají lepší strukturu, redukci polyfenolů pro bílá vína, lepší harmonizace fenolické strukltury, stabilita barvy, dodává jemné tóny kokosu a karamelu. | Mladá vína: 50-200 g/hl Zrající vína: 50-200 g/hl |
Doreau chips | Středně pálené čipsy (vypálení M a M+) z francouzského dubu o velikosti 2-5 mm a 5 - 8mm vhodné na maceraci a kvašení bílých a červených vín. Dodávají lepší strukturu, redukce polyfenolů pro bílá vína, lepší harmonizace fenolické struktury, stabilita barvy, dodává jemné tóny vanilky a čokolády. | Bílá vína: 200-400 g/hl Červená vína: 200-400 g/hl |
Dřevené paličky | Set dřevěných paliček z francouzského dubu vhodný pro použité sudy a menší nerezové tanky na získání zvýšené ovocnosti a komplexnosti bílých a červených vín. | 1 set na 225l sud |
© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.