Taniny, čipsy

Taniny jsou přírodní látky, kterými můžeme docílit lepší kvality parametrů vína. Mají čiřící, stabilizační a antioxidační funkce chránící hrozny, mošty a následně i vína. Taniny potlačují oxidaci a stabilizují barvu vín. Kromě toho podporují stabilitu proteinů a podílí se na pozitivních senzorických vlastnostech. Reagují s ostatními složkami vína, čímž je formují a dávají jim dokonalejší strukturu.

Taniny

<th
ProduktCharakteristikaDávkováníStabilizace proteinůStabilizace barvyAntioxidační účinek
Nakupte v e-shopu
Katechinické-strukturální

Premium® UVA SG

Hroznový granulovaný strukturální tanin, který prodlužuje trvanlivost vína a zvyšuje odolnost před oxidací, dodává svěžest a příjemný pocit plnosti v ústech.

Bílá vína: 1-5 g/hl
Ružová vína: 3-5 g/hl
Červená vína: 5-15 g/hl
········
Premium® Vinaciollo SGHroznový granulovaný strukturální tanin, který zlepšuje plnost vína a aromatickou komplexnost.Bílá vína: 1-5 g/hl
Ružová vína: 1-5 g/hl
Červená vína: 5-10 g/hl
·········
TI Premium® SGStrukturální granulovaný tanin z mladých čajových lístků, který prodlužuje trvanlivost vína a výrazně zvyšuje odolnost před oxidací moštů a vín, snižuje spotřebu SO2 a dalších antioxidantů.Bílá vína: 1-5 g/hl
Ružová vína: 1-5 g/hl
Červená vína: 5-20 g/hl
·······
Galické
Premium® Stab SGJemný granulovaný tanin z hálky, pro stabilizaci barvy, předností je vysoký antioxidační účinek, zlepšení struktury a plnosti vína. Vhodný na hrozny poškozené botrytidou.Bilá vína: 1-5 g/hl
Červená vína: 5-20 g/hl
········
Katechinicko-galicko-elagické
Tannino Special SG

Vysocerozpustný galicko-elagický granulovaný tanin selektovaný z rostlinných surovin, pro stabilizaci barvy během macerace, podporuje strukturu a plnost vín. Vhodný na hrozny poškozené botrytidou.

Bílá vína: 1-5 g/hl
Červená vína: 5-20 g/hl
·····
V Tan SGSměs granulovaných elagicko-galicko-katechinických taninů, selektovaných z rostlinných surovin pro stabilizaci barvy červených vín, zlepšuje strukturu a plnost vín.Ružová vína: 3-8 g/hl
Červená vína:10-30 g/hl
········
Color Stab SGSměs granulovaných elagicko-galicko-katechinických taninů, selektovaných z rostlinných surovín pro stabilizaci barvy, předností je vysoký antioxidační účinek, zlepšení struktury a plnosti vín.Ružová vína: 3-8 g/hl
Červená vína:10-30 g/hl
········
Premium® Color SGSměs granulovaných elagicko-galicko-katechinických a prokyanidických taninů, selektovaných z rostlinných surovin a hroznů pro extrakci a stabilizaci barvy nejkvalitnějších červených vín během macerace.Červená vína - macerace: 10-20 g/hl
Červená vína - stáčení: 5-10 g/hl
········
Tuttifrutti® White SGSměs granulovaných galických a kondenzovaných taninů z ovocných stromů stabilizovaných s přírodními polysacharidy, zvyšuje ovocnou a svěžest bílých a růžových vín.Bílá vína: 1-5 g/hl
Ružová vína: 1-5 g/hl
·····
Elagické
Easy Tan Harvest SG

Jemný, granulovaný, vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z dřeva, na maceraci bílých, růžových a červených vín, čiření a školení vína s antioxidačným účinkem, dodáva plnost.

Červená vína - macerace: 5-30 g/hl
Bílá vína: 1-5 g/hl
Ružová vína: 1-5 g/hl
········
Premium® Limousin SG

Jemný, granulovaný vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z jádra francouzského dubu, který stabilizuje barvu, vhodný pro zrání ve starých sudech, použitelný v celém procesu výroby vína, silný antioxidant, zlepšuje senzorické vlastnosti vína, dodáva jemnou tříslovinu a vanilkové tóny.

Bílá vína: 1-5 g/hl
Červená vína: 5-30 g/hl
······
Premium® Whisky Lattone SGJemný, granulovaný vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z amerického dubu,vhodný na stabilizaci barvy a proteinovou stabilizaci, prodlužuje životnost a odolnost proti oxidaci, použití pro staré sudy.Bílá vína: 1-5 g/hl
Šumivá vína: 1-5 g/hl
Červená vína: 1-15 g/hl
·······
Premium® Tostato SG

Jemný, granulovaný vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z vypáleného jádra francouzského dubu, který zvyšuje plnost vína, ochraňuje aromatiku vína, dodává jemné tóny opalovaného dřeva, ve vůni jemné aroma vanilky v kombinaci s kakaem, v šumivých vínech ochraňuje redox potenciál a prodlužuje životnost vína.

Bílá vína: 1-5 g/hl
Šumivá vína: 1-5 g/hl
Červená vína:1-15 g/hl
·····
Tuttifrutti® Red SGJemný, granulovaný vysocerozpustný elagický tanin extrahovaný z ovocných stromů stabilizovaných s přírodními polysacharidy, který ochraňuje redox potenciál, podporuje a zvyšuje ovocné tóny a plnost vína.Červená vína:2-10 g/hl
Ružová vína: 1-5 g/hl
·····

Dřevěné desky

ProduktCharakteristikaDávkování
Nakupte v e-shopu
Dřevěné deskyDřevěné desky z francouzského dubu ve velikostech Z 950x50x7mm, L- 950x60x15mm a XL 950x60x20mm, vypálení M,M+ , vhodné pro fermentaci a zrání bílých a červených vín, na získání zvýšené ovocnosti a komplexnosti bílých a červených vín.Bílá a červená vína:1-3 ks/hl

Čipsy

ProduktCharakteristikaDávkování
Nakupte v e-shopu
Best Oak NTF chipsNepálené dubové čipsy velikosti 2mm vhodné na maceraci a kvašení bílých a červených vín. Produkt získaný z výběrového dřeva dubu letního (Quercus Robur) a dubu zimního (Quercus Petrane). Dodávají lepší strukturu, redukce polyfenolů pro bílá vína, lepší harmonizace fenolické struktury, stabilita barvy.Mošt: 50-100 g/hl
Rmut: 50-100 g/hl
Best Oak MTStředně pálené dubové čipsy velikosti 4 a 8mm vhodné na maceraci a kvašení bílých a červených vín. Produkt získaný z výběrového dřeva dubu letního (Quercus Robur) a dubu zimního (Quercus Petrane). Dodávsají lepší strukturu, redukci polyfenolů pro bílá vína, lepší harmonizace fenolické strukltury, stabilita barvy, dodává jemné tóny kokosu a karamelu.Mladá vína: 50-200 g/hl
Zrající vína: 50-200 g/hl

Doreau chips

Středně pálené čipsy (vypálení M a M+) z francouzského dubu o velikosti 2-5 mm a 5 - 8mm vhodné na maceraci a kvašení bílých a červených vín. Dodávají lepší strukturu, redukce polyfenolů pro bílá vína, lepší harmonizace fenolické struktury, stabilita barvy, dodává jemné tóny vanilky a čokolády.Bílá vína: 200-400 g/hl
Červená vína: 200-400 g/hl
Dřevené paličkySet dřevěných paliček z francouzského dubu vhodný pro použité sudy a menší nerezové tanky na získání zvýšené ovocnosti a komplexnosti bílých a červených vín.1 set na 225l sud

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Ján Maťas

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 911 599 103

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 606 648 109

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

Potřebujete poradit? Napište nám



SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.