Enzym pro odbourání laktózy

Laktózová intolerance je stále aktuálnějším problémem a projevuje se gastrointestinálními problémy, jejichž příčinou je nerozložení laktózy v tenkém střevě. Poptávka spotřebitelů po výrobcích bez laktózy vede výrobce k upravení jejich portfolia. Speciální enzym Maxilact zajišťuje snížení obsahu laktózy a je vhodný pro použití v různých druzích mlékárenských výrobků.

Maxilact

Maxilact® je speciální enzym pro snížení obsahu laktózy na glukózu a galaktózu, které jsou pro osoby postižené laktózovou intolerancí lépe stravitelné a nezpůsobují zažívací potíže po konzumaci výrobku s vyšším obsahem laktózy.

Maxilact® poskytuje i další výhody, jako například zabraňuje krystalizaci laktózy, dodává výrobku sladší chuť bez nadbytečných kalorií. Také zlepšuje konzistenci zmrzlin. Díky svým výhodám Maxilact zvyšuje konkurence-schopnost vašich produktů a rozšiřuje portfolio zákazníků a tržní potenciál.

Další aplikace

  • Zahuštěná syrovátka a syrovátkové koncentráty bílkovin pro lidskou výživu (vyšší sladkost, lepší rozpustnost, stabilita do 75% sušiny).
  • Pekařina, cukrařina – syrovátkové koncentráty se sníženým obsahem laktózy nahrazují vaječný bílek, zlepšují barvu, zabraňují krystalizaci.
  • Zmrzliny – hydrolyzovaná syrovátka nahrazuje mléčné bílkoviny, zlepšuje konzistenci krému, zabraňuje písčitosti.
  • Syrovátka a syrovátkové permeáty pro krmné účely – zajišťují lepšín stravitelnost, přídavek do siláží pro podporu mléčného kvašení.

DetailRada odborníka

Naši odborní poradci

Lukáš Borovka

Odborný poradceRegion ČRNapište nám724440771

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2020 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.