Enzym pro odbourání laktózy

Laktózová intolerance vzniká při nerozložení laktózy v tlustém střevě, což se projevuje gastrointestinálními problémy. Jedná se o stále častější a aktuálnější téma, které vede spotřebitele k poptávce po výrobcích bez laktózy a tlačí výrobce k úpravě sortimentu. Existují speciální enzymy pro odbourání laktózy, čili štěpení laktózy. Konkrétně enzym Maxilact snížuje obsah laktózy a je proto vhodný pro použití v široké škále mlékárenských výrobků.

Maxilact

Maxilact® je speciální enzym pro snížení obsahu laktózy na glukózu a galaktózu, které jsou pro osoby postižené laktózovou intolerancí lépe stravitelné a nezpůsobují zažívací potíže po konzumaci výrobku s vyšším obsahem laktózy.

Maxilact® poskytuje i další výhody, jako například zabraňuje krystalizaci laktózy, dodává výrobku sladší chuť bez nadbytečných kalorií. Také zlepšuje konzistenci zmrzlin. Díky svým výhodám Maxilact zvyšuje konkurence-schopnost vašich produktů a rozšiřuje portfolio zákazníků a tržní potenciál.

Další aplikace

  • Zahuštěná syrovátka a syrovátkové koncentráty bílkovin pro lidskou výživu (vyšší sladkost, lepší rozpustnost, stabilita do 75% sušiny).
  • Pekařina, cukrařina – syrovátkové koncentráty se sníženým obsahem laktózy nahrazují vaječný bílek, zlepšují barvu, zabraňují krystalizaci.
  • Zmrzliny – hydrolyzovaná syrovátka nahrazuje mléčné bílkoviny, zlepšuje konzistenci krému, zabraňuje písčitosti.
  • Syrovátka a syrovátkové permeáty pro krmné účely – zajišťují lepšín stravitelnost, přídavek do siláží pro podporu mléčného kvašení.

DOSTUPNÉ VARIANTY

ProduktPopisVýhodyCharakteristika

MAXILACT LGI

Klasická laktáza

  • průmyslový standard
  • čistá chuť
  • není geneticky upraveno
  • vhodné pro organické a VLOG produkty

nejčistší klasická laktáza
MAXILACT SUPERKlasická, vysoce účinná laktáza
  • vysoce účinný
  • čistá chuť
  • není geneticky upraveno
  • vhodné pro organické a VLOG produkty
Nejrychlejší a nejčistší klasická laktáza na trhu
MAXILACT NEXTNová generace enzymu laktázy z roku 2023 pro hydrolytické štěpení laktózy na glukózu a galaktózu.
  • Vysoce účinný
  • vhodní pro VLOG produkty
  • nevhodný pro organické produkty.
Nejrychlejší laktáza pro vysokou efektivitu.

Charakteristika

  • Enzym laktáza produkovaný fermentací kvasinky Kluyveromyces lactis
  • K dispozici v koncentracích 2 000 a 5 000 NLU/g
  • Velmi čistá forma bez vedlejších aktivit
  • Potravinářská čistota, certifikát Kosher
  • Hydrolýza laktózy v mléce – vhodný pro kysané mléčné výrobky nových vlastností, výrobu zmrzlin, výrobu kondenzovaného mléka.
  • Použitelný pro hydrolýzu potravinářské i krmné syrovátky.

Rada odborníka

Naši odborní poradci

Ing. Jana Růžičková

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 731 910 074

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

Potřebujete poradit? Napište nám



SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.