Laktózová intolerance vzniká při nerozložení laktózy v tlustém střevě, což se projevuje gastrointestinálními problémy. Jedná se o stále častější a aktuálnější téma, které vede spotřebitele k poptávce po výrobcích bez laktózy a tlačí výrobce k úpravě sortimentu. Existují speciální enzymy pro odbourání laktózy, čili štěpení laktózy. Konkrétně enzym Maxilact snížuje obsah laktózy a je proto vhodný pro použití v široké škále mlékárenských výrobků.
Maxilact® je speciální enzym pro snížení obsahu laktózy na glukózu a galaktózu, které jsou pro osoby postižené laktózovou intolerancí lépe stravitelné a nezpůsobují zažívací potíže po konzumaci výrobku s vyšším obsahem laktózy.
Maxilact® poskytuje i další výhody, jako například zabraňuje krystalizaci laktózy, dodává výrobku sladší chuť bez nadbytečných kalorií. Také zlepšuje konzistenci zmrzlin. Díky svým výhodám Maxilact zvyšuje konkurence-schopnost vašich produktů a rozšiřuje portfolio zákazníků a tržní potenciál.
Další aplikace
DOSTUPNÉ VARIANTY
Produkt | Popis | Výhody | Charakteristika |
---|---|---|---|
MAXILACT LGI | Klasická laktáza |
| nejčistší klasická laktáza |
MAXILACT SUPER | Klasická, vysoce účinná laktáza |
| Nejrychlejší a nejčistší klasická laktáza na trhu |
MAXILACT NEXT | Nová generace enzymu laktázy z roku 2023 pro hydrolytické štěpení laktózy na glukózu a galaktózu. |
| Nejrychlejší laktáza pro vysokou efektivitu. |
Charakteristika
Kaseinové známky identifikují sýry již ve výrobě, zabraňují falšování a mohou býti designovým prvkem vašich výrobků.
Pro rostoucí poptávku bezlaktózových výrobků představujeme nejrychlejší čistý enzym (laktázu) na trhu od společnosti dsm-firmenich.
Připravili jsme pro vás Mlékařský katalog 2024 s uceleným přehledem současných mlékárenských ingrediencí nabízených naší firmou.
© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.