Enzym pro odbourání laktózy

Laktózová intolerance je stále aktuálnějším problémem a projevuje se gastrointestinálními problémy, jejichž příčinou je nerozložení laktózy v tenkém střevě. Poptávka spotřebitelů po výrobcích bez laktózy vede výrobce k upravení jejich portfolia. Speciální enzym Maxilact zajišťuje snížení obsahu laktózy a je vhodný pro použití v různých druzích mlékárenských výrobků.

Maxilact

Maxilact® je speciální enzym pro snížení obsahu laktózy na glukózu a galaktózu, které jsou pro osoby postižené laktózovou intolerancí lépe stravitelné a nezpůsobují zažívací potíže po konzumaci výrobku s vyšším obsahem laktózy.

Maxilact® poskytuje i další výhody, jako například zabraňuje krystalizaci laktózy, dodává výrobku sladší chuť bez nadbytečných kalorií. Také zlepšuje konzistenci zmrzlin. Díky svým výhodám Maxilact zvyšuje konkurence-schopnost vašich produktů a rozšiřuje portfolio zákazníků a tržní potenciál.

Další aplikace

  • Zahuštěná syrovátka a syrovátkové koncentráty bílkovin pro lidskou výživu (vyšší sladkost, lepší rozpustnost, stabilita do 75% sušiny).
  • Pekařina, cukrařina – syrovátkové koncentráty se sníženým obsahem laktózy nahrazují vaječný bílek, zlepšují barvu, zabraňují krystalizaci.
  • Zmrzliny – hydrolyzovaná syrovátka nahrazuje mléčné bílkoviny, zlepšuje konzistenci krému, zabraňuje písčitosti.
  • Syrovátka a syrovátkové permeáty pro krmné účely – zajišťují lepšín stravitelnost, přídavek do siláží pro podporu mléčného kvašení.

DetailRada odborníka

Naši odborní poradci

Lukáš Borovka

Odborný poradceRegion ČRNapište nám281 091 460

Ing. Zdeněk Rozehnal

Odborný poradceRegion ČRNapište nám281 091 460

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2019 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.