Díky klasickým analytickým metodám lze kontrolovat obsah různých složek v potravinách. Nabízíme vám produkty, díky kterým můžete snadno stanovit obsah přírodních součástí potravin jako je sůl, dusíkaté látky (=bílkoviny) i tuk.
Tradiční titrační metody stanovení chloridových iontů lze nahradit coulometrickým titrátorem. Nabízíme "chloridmetr" od firmy Sherwood Scientific vhodný pro potraviny a krmiva. Hlavním přínosem tohoto řešení je automatické zjištění bodu ekvivalence (u některých metod jinak značně subjektivní). Generování stříbrných iontů přímo z pracovní elektrody eliminuje přípravu standardních roztoků a jejich kontrolu a také zajišťuje rychlost a flexibilitu celého postupu. Pufrový systém vyvinutý speciálně pro Chloride Analyzer 926 poskytuje vynikající citlivost a vysokou selektivitu.
Další alternativou pro určení obsahu soli je stanovení obsahu sodíku. Pro tento účel jsou vhodné plamenové spektrofotometry (také od firmy Sherwood Scientific), o kterých naleznete více zde.
Automatický analyzátor vlákniny ANKOM A2000 je vhodný pro metody jako ADF, NDF a hrubou vlákninu ve všech krmích. Analyzátor používá technologii filtračních sáčků, která omezuje chybovost a umožňuje pasivní filtraci. Přístroj automaticky přidává požadované chemikálie a provádí proplachy horkou vodou.
Další výhody:
Analyzátor vlákniny ANKOM A200 je vhodný pro metody jako ADF, NDF a hrubou vlkákninu ve všech krmich. Je schopen zpracovat až 24 vzorků najednou a využívá technologie filtračních sáčků, která omezuje chyby a umožňuje pasivní filtraci.
Další výhody:
Stanovení tuku extrakčním postupem modernizovala firma ANKOM. Využití její technologie Filter Bag Batch Extraction dovoluje snížit pracnost stanovení a zvýšit produktivitu práce v laboratoři. Extrakce probíhá v uzavřeném systému za mírného přetlaku. Kromě výše uvedených předností je zde významná úspora rozpouštědla (až 97% recovery) a vybrané modely nevyžadují umístění do digestoře.
Dostupné modely:
Automatický hydrolyzační systém ANKOM HCl Hydrolysis System nabízí jednoduchou alternativu analýzy celkového obsahu tuku/oleje.
Stanovení bílkovin metodou podle Kjeldahla má více jak 100letou historii. Díky tomu je tato metoda, kterou bylo pořízeno obrovské množství dat a informací o složení krmiv a potravin, velmi relevantní. Tyto získané informace se využívají zejména pro potřeby výživy zvířat i lidí. Přístroje FoodAlyt německé výroby jsou dodávány v širokém spektru, z něhož je možné vybírat jak různá vybavení, tak i různou cenovou úroveň. K dispozici jsou destilační aparatury i mineralizační bloky.
© 2023 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.