Výrobcům sýrů i kysaných mléčných výrobků nabízíme ucelený soubor čistých mlékárenských kultur. Konkrétně se jedná o kvalitní produkty od firem DSM Food Specialties a Lallemand Specialty cultures. V naší nabídce naleznete kysací kultury DELVO®, CESKA® STAR a také kultury pro povrchové ošetření zrajících sýrů.
S každou novou aplikací souvisí i naše technologická podpora u odběratele a provedení potřebných zkoušek společně s vašimi odborníky. Na základě těchto zkušeností je zvolen optimální systém dávkování.
V našem portfoliu produktů naleznete řadu kysacích kultur od firmy DSM pod značkou DELVO® produkujících kyselinu mléčnou, aromatické kysací kultury i kultury se speciálními vlastnostmi pro výrobu sýrů a kysaných výrobků. V nabídce nechybí ani pečlivě vybrané probiotické kultury. Tyto produkty jsou navrženy pro náročné zákazníky tak, aby spojily výkon, standardní výsledky a efektivnost vynaložených nákladů.
Tyto kultury, spolu s technologickým servisem našich odborníků, umožňují mlékárenským výrobcům inovovat výrobky a vždy dosahovat vyrovnané kvality produkce. Kultury jsou ve formě DIRECT-SET® tzn. pro přímé zaočkování procesního mléka. K dispozici jsou i kultury pro přípravu zákysů v propagačních stanicích. Pro pěstování zákysových kultur doporučujeme speciální sušená kultivační média Delvolac®.
Produkt | Charakteristika | Aplikace |
---|---|---|
Nakupte v e-shopu | ||
DELVOTEC CESKASTAR | Kysací kultury pro přímé zaočkování mléka. Kultury pro zaočkování provozních zákysů MESO-BLEND®. | Pro kvalitní kysané mléčné výrobky a všechny typy sýrů, standardní kultury pro měkké, polotvrdé i tvrdé sýry, tvarohy. |
DELVOADD | Řada vybraných aditivních kultur pro inovativní aplikace a senzorické ovlivnění výrobků. | Pro polotvrdé a tvrdé sýry nejvyšší kvality. |
DELVOYOG CESKASTAR | Řada vybraných kultur pro výrobu jogurtů a kysaných mléčných výrobků. | Všechny typy jogurtů vč. řeckého typu, skyru, jogurtových nápojů, kysané smetany, podmáslí, kefíru apod. |
DELVOPRO BIOGARDE, BIOGHURT | Řada speciálních probiotických kultur. | Kultury kmenů L. acidophilus, Bifidobacterium, L. casei, L. rhamnosus |
DELVOGUARD DAIRYSAFE™ | Řada ochranných kultur | Pro kysané mléčné výrobky a sýry. |
DELVOONE | Kombinace jogurtové, probiotické a ochranné kultury | Pro všechny typy jogurtů |
Delvo®ONE je první řada kultur „vše v jednom“ vytvořená s pomocí umělé inteligence. Kysací, bioprotektivní jogurtové kultury, volitelně doplněné o probiotické kmeny. Vyvážené a komplexní složení směsi v sáčku umožňuje jednoduché použití ve výrobním procesu. Výsledkem je rychlé prokysání s nízkou post acidifikační aktivitou. Díky působení všech složek kultury získává výrobek požadovanou jemnou a krémovou chuť, vysokou viskozitu a prodlouženou dobu trvanlivosti.
Delvo®Fresh Pioneer je jogurtová zákysová kultura, která vytváří lahodný, extrémně jemný jogurt. Díky vysoké stabilitě pH během zpracování a po celou dobu skladovatelnosti poskytuje trvale jemnou a krémovou chuť a texturu.
Kultury z řady Delvo®Guard poskytují vysokou úroveň bioochrany pro kvalitní a bezpečné výrobky. Omezují růst kvasinek a plísní s minimálním dopadem na rychlost kysání, konzistenci a chuť výrobku. Díky svému působení prodlužují trvanlivost výrobků.
Více o těchto kulturách si můžete přečíst v článku "Jogurtová kultura sestavená umělou inteligencí" v sekci Aktuality
Množství kultur je uváděno v jednotkách (“U”) zaručujících vždy stejnou aktivitu dávkovaného množství. Většina z nich je v hlubokozmrazené formě, tudíž vyžadují skladování při teplotě minimálně –45 °C. Některé produkty jsou ve formě lyofilizované se skladovací teplotou pod –18 °C . Všechny kultury jsou určeny pro velkokapacitní použití, řádově od stovek litrů výše.
Dodavatelem speciálních kultur, které Vám nabízíme, pro povrchové zrání měkkých i polotvrdých a tvrdých sýrů je renomovaná firma Lallemend Specialty Cultures s výrobním závodem ve Francii. Tyto kultury slouží pro výrobu sýrů s povrchovým zráním, jako jsou sýry s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř těsta s červeným mazem a sýry s omývaným povrchem. Tyto kultury umožňují výrobu sýrů vyžadujících povrchovou mikrofloru pro tvorbu specifické chuti a textury – např. typu Camembert, Limburský, Bergkäse, Appenzeller. Ve většině případů se jedná o kultury lyofylizované.
Příklady některých kultur:
Produktová řada | Kultura | Aplikace |
---|---|---|
VELV-TOP® | Penicillium candidum | Kultury pro tvorbu povrchu sýrů s bílou plísní na povrchu (10 druhů) |
FLAV-ANTAGE® | Brevibacterium linens | Kultury pro tvorbu různé barvy, s proteolýzou a lipolýzou (3 druhy) |
FLAV-ANTAGE® | Geotrichum candidum | 5 druhů kultur pro různý povrchový vzhled, hladký i zvrásněný, různorodá tvorbou aroma a chuti |
FLAV-ANTAGE® | Kvasinky Debaryomyces hansenii, Kluyveromyces lactis | Kultury zajišťující různě rychlou deacidifikaci povrchu sýrů, ochranu proti nežádoucí mikrofloře a produkci variabilních aromatických profilů |
FLAV-ANTAGE® | Staphylococcus xylosus | 2 typy kultur pro sýry s mazem na povrchu a sýry s omývaným povrchem, buď s oranžovým zabarvením nebo bezbarvé |
FLAV-ANTAGE® | Aromatické směsi definovaného složení | 5 druhů směsných kultur výše uvedených kmenů se zajímavými senzorickými vlastnostmi pro sýry měkké, omývané i polotvrdé |
FLAV-ANTAGE® | Penicillium roqueforti | Tekuté koncentráty pro sýry s modrou plísní uvnitř těsta, s různým odstínem zelené, různou proteolýzou a lipolýzou (3 druhy) |
LAL-CULT® | Blue LN 1029 | Kultura s vysokou tvorbou plynu pro zajištění kaveren v sýrech s modrou plísní uvnitř |
Pro více informací o těchto produktech si stahněte náš katalog. Produkty můžete koupit na našem eshopu.
© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.