Výrobcům kysaných mléčných výrobků a sýrů nabízíme ucelenou širokou škálu čistých mlékárenských kultur. Konkrétně v našem portfoliu naleznete kvalitní produkty od firem Lallemand Specialty cultures a DSM Food Specialties. Jedná se o kysací mlékařské kultury DELVO®, CESKA® STAR a mlékárenské kultury pro povrchové ošetření zrajících sýrů.
Poskytujeme technologickou podporu a provedení potřebných zkoušek včetně navržení optimálního dávkování kvalitních mlékárenských kultur.
V našem portfoliu produktů naleznete řadu kysacích mléčných kultur od firmy DSM pod značkou DELVO® produkujících kyselinu mléčnou, aromatické kysací mlékárenské kultury i mlékařské kultury se speciálními vlastnostmi pro výrobu sýrů a kysaných výrobků. V nabídce nechybí ani pečlivě vybrané probiotické mlékárenské kultury. Tyto produkty jsou navrženy pro náročné zákazníky tak, aby spojily výkon, standardní výsledky a efektivnost vynaložených nákladů.
Tyto mlékárenské startovací kultury, spolu s technologickým servisem našich odborníků, umožňují mlékárenským výrobcům inovovat výrobky a vždy dosahovat vyrovnané kvality produkce mléčných výrobků. Mlékařské kultury jsou ve formě DIRECT-SET® tzn. pro přímé zaočkování procesního mléka. K dispozici jsou i mlékárenské kultury pro přípravu zákysů v propagačních stanicích. Pro pěstování zákysových kultur doporučujeme speciální sušená kultivační média Delvolac®.
Produkt | Charakteristika | Aplikace |
---|---|---|
Nakupte na eshopu | ||
DELVO CHEESE | Kysací mléčné kultury pro přímé zaočkování mléka. Kultury pro zaočkování provozních zákysů. | Pro kvalitní kysané mléčné výrobky a všechny typy sýrů, standardní mlékařské sýrařské kultury pro měkké, polotvrdé i tvrdé sýry, tvarohy. |
DELVO ADD | Řada vybraných aditivních mlékařských kultur pro inovativní aplikace a senzorické ovlivnění výrobků. | Startovací kultury pro polotvrdé a tvrdé sýry nejvyšší kvality. |
Řada vybraných jogurtových a kefírových kultur pro výrobu jogurtů a kysaných mléčných výrobků. | Všechny typy jogurtů vč. řeckého typu, skyru, jogurtových nápojů, kysané smetany, podmáslí, kefíru apod. | |
DELVO PRO BIOGARDE, BIOGHURT | Řada speciálních mlékařských probiotických kultur. | Mlékařské kultury kmenů L. acidophilus, Bifidobacterium, L. casei, L. rhamnosus. |
DELVO GUARD DAIRY SAFE™ | Řada ochranných mléčných kultur. | Pro kysané mléčné výrobky a sýry. |
DELVO ONE | Kombinace jogurtové, probiotické a ochranné kultury. | Pro všechny typy jogurtů. |
Nenašli jste kulturu, kterou potřebujete? | Kontaktujte nás. |
Množství mlékařských kultur je uváděno v jednotkách (“U”) zaručujících vždy stejnou aktivitu dávkovaného množství. Většina z nich je v hlubokozmrazené formě, tudíž vyžadují skladování při teplotě minimálně –45 °C. Některé produkty jsou ve formě lyofilizované se skladovací teplotou pod –18 °C . Všechny mlékárenské kultury jsou určeny pro velkokapacitní použití, řádově od stovek litrů výše.
Dodavatelem speciálních sýrařských kultur, které vám nabízíme, pro povrchové zrání měkkých i polotvrdých a tvrdých sýrů je renomovaná firma Lallemend Specialty Cultures s výrobním závodem ve Francii. Tyto sýrařské kultury slouží pro výrobu sýrů s povrchovým zráním, jako jsou sýry s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř těsta s červeným mazem a sýry s omývaným povrchem. Tyto sýrařské kultury umožňují výrobu sýrů vyžadujících povrchovou mikrofloru pro tvorbu specifické chuti a textury – např. typu Camembert, Limburský, Bergkäse, Appenzeller. Ve většině případů se jedná o kultury lyofylizované.
Produktová řada | Kultura | Aplikace |
---|---|---|
VELV-TOP | Penicillium candidum | Sýrařské kultury pro tvorbu povrchu sýrů s bílou plísní na povrchu (10 druhů) |
FLAV-ANTAGE | Brevibacterium linens | Sýrařské kultury pro tvorbu různé barvy, s proteolýzou a lipolýzou (3 druhy) |
FLAV-ANTAGE | Geotrichum candidum | 5 druhů sýrařských kultur pro různý povrchový vzhled, hladký i zvrásněný, různorodá tvorbou aroma a chuti |
FLAV-ANTAGE | Kvasinky Debaryomyces hansenii, Kluyveromyces lactis | Sýrařské kultury zajišťující různě rychlou deacidifikaci povrchu sýrů, ochranu proti nežádoucí mikrofloře a produkci variabilních aromatických profilů |
FLAV-ANTAGE | Staphylococcus xylosus | 2 typy sýrařských kultur pro sýry s mazem na povrchu a sýry s omývaným povrchem, buď s oranžovým zabarvením nebo bezbarvé |
FLAV-ANTAGE | Aromatické směsi definovaného složení | 5 druhů směsných sýrařských kultur výše uvedených kmenů se zajímavými senzorickými vlastnostmi pro sýry měkké, omývané i polotvrdé |
FLAV-ANTAGE | Penicillium roqueforti | Tekuté koncentráty pro sýry s modrou plísní uvnitř těsta, s různým odstínem zelené, různou proteolýzou a lipolýzou (3 druhy) |
LAL-CULT | Blue LN 1029 | Sýrařská kultura s vysokou tvorbou plynu pro zajištění kaveren v sýrech s modrou plísní uvnitř |
Pro více informací o těchto produktech si stahněte náš katalog. Produkty můžete koupit na našem eshopu.
Pro rostoucí poptávku bezlaktózových výrobků představujeme nejrychlejší čistý enzym (laktázu) na trhu od společnosti dsm-firmenich.
Připravili jsme pro vás Mlékařský katalog 2024 s uceleným přehledem současných mlékárenských ingrediencí nabízených naší firmou.
Jaká syřidla doporučujeme, jaké jsou jejich vlastnosti a přednosti a na jaké druhy sýrů tato syřidla použít? Přečtěte si náš příspěvek o DSM-Firmenich syřidlech.
© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.