Kultury

Výrobcům sýrů i kysaných mléčných výrobků nabízíme ucelený soubor čistých mlékárenských kultur. Konkrétně se jedná o kvalitní produkty od firem DSM Food Specialties a Lallemand Specialty cultures. V naší nabídce naleznete kysací kultury DELVO®, CESKA­­® STAR a také kultury pro povrchové ošetření zrajících sýrů. 

S každou novou aplikací souvisí i naše technologická podpora u odběratele a provedení potřebných zkoušek společně s vašimi odborníky. Na základě těchto zkušeností je zvolen optimální systém dávkování.

Kysací kultury DELVO® a CESKA®STAR

V našem portfoliu produktů naleznete řadu kysacích kultur od firmy DSM pod značkou DELVO® produkujících kyselinu mléčnou, aromatické kysací kultury i kultury se speciálními vlastnostmi pro výrobu sýrů a kysaných výrobků. V nabídce nechybí ani pečlivě vybrané probiotické kultury. Tyto produkty jsou navrženy pro náročné zákazníky tak, aby spojily výkon, standardní výsledky a efektivnost vynaložených nákladů.

Tyto kultury, spolu s technologickým servisem našich odborníků, umožňují mlékárenským výrobcům inovovat výrobky a vždy dosahovat vyrovnané kvality produkce. Kultury jsou ve formě DIRECT-SET® tzn. pro přímé zaočkování procesního mléka. K dispozici jsou i kultury pro přípravu zákysů v propagačních stanicích. Pro pěstování zákysových kultur doporučujeme speciální sušená kultivační média Delvolac®.

ProduktCharakteristikaAplikace
Nakupte v e-shopu

DELVOTEC
DELVOCHEESE

CESKASTAR

Kysací kultury pro přímé zaočkování mléka.


Kultury pro zaočkování provozních zákysů MESO-BLEND®.

Pro kvalitní kysané mléčné výrobky a všechny typy sýrů, standardní kultury pro měkké, polotvrdé i tvrdé sýry, tvarohy.
DELVOADDŘada vybraných aditivních kultur pro inovativní aplikace a senzorické ovlivnění výrobků.Pro polotvrdé a tvrdé sýry nejvyšší kvality.

DELVOYOG
DELVOFRESH

CESKASTAR

Řada vybraných kultur pro výrobu jogurtů a kysaných mléčných výrobků.Všechny typy jogurtů vč. řeckého typu, skyru, jogurtových nápojů, kysané smetany, podmáslí, kefíru apod.
DELVOPRO
BIOGARDE, BIOGHURT
Řada speciálních probiotických kultur.Kultury kmenů L. acidophilus, Bifidobacterium, L. casei, L. rhamnosus

DELVOGUARD

DAIRYSAFE™

Řada ochranných kultur Pro kysané mléčné výrobky a sýry.

DELVOONE

Kombinace jogurtové, probiotické a ochranné kulturyPro všechny typy jogurtů

Delvo®ONE

Delvo®ONE je první řada kultur „vše v jednom“ vytvořená s pomocí umělé inteligence. Kysací, bioprotektivní jogurtové kultury, volitelně doplněné o probiotické kmeny. Vyvážené a komplexní složení směsi v sáčku umožňuje jednoduché použití ve výrobním procesu. Výsledkem je rychlé prokysání s nízkou post acidifikační aktivitou. Díky působení všech složek kultury získává výrobek požadovanou jemnou a krémovou chuť, vysokou viskozitu a prodlouženou dobu trvanlivosti.

Delvo®Fresh Pioneer

Delvo®Fresh Pioneer je jogurtová zákysová kultura, která vytváří lahodný, extrémně jemný jogurt. Díky vysoké stabilitě pH během zpracování a po celou dobu skladovatelnosti poskytuje trvale jemnou a krémovou chuť a texturu.

Delvo®Guard

Kultury z řady Delvo®Guard poskytují vysokou úroveň bioochrany pro kvalitní a bezpečné výrobky. Omezují růst kvasinek a plísní s minimálním dopadem na rychlost kysání, konzistenci a chuť výrobku. Díky svému působení prodlužují trvanlivost výrobků.

Více o těchto kulturách si můžete přečíst v článku "Jogurtová kultura sestavená umělou inteligencí" v sekci Aktuality

Množství kultur je uváděno v jednotkách (“U”) zaručujících vždy stejnou aktivitu dávkovaného množství. Většina z nich je v hlubokozmrazené formě, tudíž vyžadují skladování při teplotě minimálně –45 °C. Některé produkty jsou ve formě lyofilizované se skladovací teplotou pod –18 °C . Všechny kultury jsou určeny pro velkokapacitní použití, řádově od stovek litrů výše.

Kultury pro povrchové ošetření zrajících sýrů

Dodavatelem speciálních kultur, které Vám nabízíme, pro povrchové zrání měkkých i polotvrdých a tvrdých sýrů je renomovaná firma Lallemend Specialty Cultures s výrobním závodem ve Francii. Tyto kultury slouží pro výrobu sýrů s povrchovým zráním, jako jsou sýry s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř těsta s červeným mazem a sýry s omývaným povrchem. Tyto kultury umožňují výrobu sýrů vyžadujících povrchovou mikrofloru pro tvorbu specifické chuti a textury – např. typu Camembert, Limburský, Bergkäse, Appenzeller. Ve většině případů se jedná o kultury lyofylizované.


Příklady některých kultur:

Produktová řadaKulturaAplikace
VELV-TOP®Penicillium candidumKultury pro tvorbu povrchu sýrů s bílou plísní na povrchu
(10 druhů)
FLAV-ANTAGE®Brevibacterium linensKultury pro tvorbu různé barvy, s proteolýzou a lipolýzou (3 druhy)
FLAV-ANTAGE®Geotrichum candidum5 druhů kultur pro různý povrchový vzhled, hladký i zvrásněný, různorodá tvorbou aroma a chuti
FLAV-ANTAGE®Kvasinky Debaryomyces hansenii, Kluyveromyces lactisKultury zajišťující různě rychlou deacidifikaci povrchu sýrů, ochranu proti nežádoucí mikrofloře a produkci variabilních aromatických profilů
FLAV-ANTAGE®Staphylococcus xylosus2 typy kultur pro sýry s mazem na povrchu a sýry s omývaným povrchem, buď s oranžovým zabarvením nebo bezbarvé
FLAV-ANTAGE®Aromatické směsi definovaného složení5 druhů směsných kultur výše uvedených kmenů se zajímavými senzorickými vlastnostmi pro sýry měkké, omývané i polotvrdé
FLAV-ANTAGE®Penicillium roquefortiTekuté koncentráty pro sýry s modrou plísní uvnitř těsta, s různým odstínem zelené, různou proteolýzou a lipolýzou (3 druhy)
LAL-CULT®Blue LN 1029Kultura s vysokou tvorbou plynu pro zajištění kaveren v sýrech s modrou plísní uvnitř

Naši odborní poradci

Lukáš Borovka

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 724 440 771

Ing. Jana Růžičková

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 731 910 074

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.