Kultury

Výrobcům sýrů i kysaných mléčných výrobků nabízíme ucelený soubor čistých mlékárenských kultur. Konkrétně se jedná o kvalitní produkty od firem DSM Food Specialties a Lallemand Specialty cultures. V naší nabídce naleznete kysací kultury DELVO a také kultury pro povrchové ošetření zrajících sýrů. 

S každou novou aplikací souvisí i naše technologická podpora u odběratele a provedení potřebných zkoušek společně s vašimi odborníky. Na základě těchto zkušeností je zvolen optimální systém dávkování.

Kysací kultury DELVO

V našem portfoliu produktů naleznete řadu kysacích kultur od firmy DSM pod značkou DELVO® produkujících kyselinu mléčnou, aromatické kysací kultury i kultury se speciálními vlastnostmi pro výrobu sýrů a kysaných výrobků. V nabídce nechybí ani pečlivě vybrané probiotické kultury. Tyto produkty jsou navrženy pro náročné zákazníky tak, aby spojily výkon, standardní výsledky a efektivnost vynaložených nákladů.

Tyto kultury, spolu s technologickým servisem našich odborníků, umožňují mlékárenským výrobcům inovovat výrobky a vždy dosahovat vyrovnané kvality produkce. Kultury jsou ve formě DIRECT-SET® tzn. pro přímé zaočkování procesního mléka. K dispozici jsou i kultury pro přípravu zákysů v propagačních stanicích, tzv. forma MESO-BLEND®. Pro pěstování zákysových kultur doporučujeme speciální sušená kultivační média Delvolac®.

ProduktCharakteristikaAplikace
Nakupte v e-shopu

DELVO®-TEC a
DELVO®- CHEESE

Kysací kultury pro přímé zaočkování mléka.


Kultury pro zaočkování provozních zákysů MESO-BLEND®.

Pro kvalitní fermentované mléčné výrobky a všechny typy sýrů, standardní kultury pro měkké, polotvrdé i tvrdé sýry, tvarohy.
DELVO®-ADDŘada vybraných aditivních kultur pro inovativní aplikace a senzorické ovlivnění výrobků.Pro polotvrdé a tvrdé sýry nejvyšší kvality.
DELVO®-YOG a
DELVO®-FRESH
Řada vybraných kultur pro výrobu jogurtů a kysaných mléčných výrobků.Všechny typy jogurtů vč. řeckého typu, jogurtových nápojů, kysané smetany, podmáslí, kefíru apod.
DELVO-PRO LAFTI®
a
BIOGARDE®, BIOGHURT®
Řada speciálních probiotických kultur.Kultury kmenů L. acidophilus, Bifidobacterium, L. casei.

Množství kultur je uváděno v jednotkách (“U”) zaručujících vždy stejnou aktivitu dávkovaného množství. Většina z nich je v hlubokozmrazené formě, tudíž vyžadují skladování při teplotě minimálně −45 °C. Některé produkty jsou ve formě lyofilizované se skladovací teplotou pod 5 °C. Všechny kultury jsou určeny pro velkokapacitní použití, řádově od stovek litrů výše.

Kultury pro povrchové ošetření zrajících sýrů

Dodavatelem speciálních kultur, které Vám nabízíme, pro povrchové zrání měkkých i polotvrdých a tvrdých sýrů je renomovaná firma Lallemend Specialty Cultures s výrobním závodem ve Francii. Tyto kultury slouží pro výrobu sýrů s povrchovým zráním, jako jsou sýry s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř těsta s červeným mazem a sýry s omývaným povrchem. Tyto kultury umožňují výrobu sýrů vyžadujících povrchovou mikrofloru pro tvorbu specifické chuti a textury – např. typu Camembert, Limburský, Bergkäse, Appenzeller. Ve většině případů se jedná o kultury lyofylizované.




Příklady některých kultur:

Produktová řadaKulturaAplikace
Nakupte v e-shopu
VELV-TOP®Penicillium candidumKultury pro tvorbu povrchu sýrů s bílou plísní na povrchu
(10 druhů)
FLAV-ANTAGE®Zrající a aromatické kultury
Brevibacterium linensKultury pro tvorbu různé barvy, s proteolýzou a lipolýzou (3 druhy)
Geotrichum candidum5 druhů kultur pro různý povrchový vzhled, hladký i zvrásněný, různorodá tvorbou aroma a chuti
Kvasinky Debaryomyces hansenii, Kluyveromyces lactisKultury zajišťující různě rychlou deacidifikaci povrchu sýrů, ochranu proti nežádoucí mikrofloře a produkci variabilních aromatických profilů
Staphylococcus xylosus2 typy kultur pro sýry s mazem na povrchu a sýry s omývaným povrchem, buď s oranžovým zabarvením nebo bezbarvé
Aromatické směsi definovaného složení5 druhů směsných kultur výše uvedených kmenů se zajímavými senzorickými vlastnostmi pro sýry měkké, omývané i polotvrdé
Penicillium roquefortiTekuté koncentráty pro sýry s modrou plísní uvnitř těsta, s různým odstínem zelené, různou proteolýzou a lipolýzou (3 druhy)
LAL-CULT®Blue LN 1029Kultura s vysokou tvorbou plynu pro zajištění kaveren v sýrech s modrou plísní uvnitř

Naši odborní poradci

Lukáš Borovka

Odborný poradceRegion ČRNapište nám724440771

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2020 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.