Kultury

Výrobcům kysaných mléčných výrobků a sýrů nabízíme ucelenou širokou škálu čistých mlékárenských kultur. Konkrétně v našem portfoliu naleznete kvalitní produkty od firem Lallemand Specialty cultures a DSM Food Specialties. Jedná se o kysací mlékařské kultury DELVO®, CESKA­­® STAR a mlékárenské kultury pro povrchové ošetření zrajících sýrů.

Poskytujeme technologickou podporu a provedení potřebných zkoušek včetně navržení optimálního dávkování kvalitních mlékárenských kultur.

Kysací kultury DELVO a CESKA STAR

V našem portfoliu produktů naleznete řadu kysacích mléčných kultur od firmy DSM pod značkou DELVO® produkujících kyselinu mléčnou, aromatické kysací mlékárenské kultury i mlékařské kultury se speciálními vlastnostmi pro výrobu sýrů a kysaných výrobků. V nabídce nechybí ani pečlivě vybrané probiotické mlékárenské kultury. Tyto produkty jsou navrženy pro náročné zákazníky tak, aby spojily výkon, standardní výsledky a efektivnost vynaložených nákladů.

Tyto mlékárenské startovací kultury, spolu s technologickým servisem našich odborníků, umožňují mlékárenským výrobcům inovovat výrobky a vždy dosahovat vyrovnané kvality produkce mléčných výrobků. Mlékařské kultury jsou ve formě DIRECT-SET® tzn. pro přímé zaočkování procesního mléka. K dispozici jsou i mlékárenské kultury pro přípravu zákysů v propagačních stanicích. Pro pěstování zákysových kultur doporučujeme speciální sušená kultivační média Delvolac®.

ProduktCharakteristikaAplikace
Nakupte na eshopu

DELVO TEC

DELVO CHEESE

CESKA STAR

Kysací mléčné kultury pro přímé zaočkování mléka.


Kultury pro zaočkování provozních zákysů.

Pro kvalitní kysané mléčné výrobky a všechny typy sýrů, standardní mlékařské sýrařské kultury pro měkké, polotvrdé i tvrdé sýry, tvarohy.
DELVO ADDŘada vybraných aditivních mlékařských kultur pro inovativní aplikace a senzorické ovlivnění výrobků.Startovací kultury pro polotvrdé a tvrdé sýry nejvyšší kvality.

DELVO YOG
DELVO FRESH

CESKA STAR

Řada vybraných jogurtových a kefírových kultur pro výrobu jogurtů a kysaných mléčných výrobků.Všechny typy jogurtů vč. řeckého typu, skyru, jogurtových nápojů, kysané smetany, podmáslí, kefíru apod.
DELVO PRO
BIOGARDE, BIOGHURT
Řada speciálních mlékařských probiotických kultur.Mlékařské kultury kmenů L. acidophilus, Bifidobacterium, L. casei, L. rhamnosus.

DELVO GUARD

DAIRY SAFE™

Řada ochranných mléčných kultur. Pro kysané mléčné výrobky a sýry.

DELVO ONE

Kombinace jogurtové, probiotické a ochranné kultury.Pro všechny typy jogurtů.

Nenašli jste kulturu, kterou potřebujete?

Kontaktujte nás.

Množství mlékařských kultur je uváděno v jednotkách (“U”) zaručujících vždy stejnou aktivitu dávkovaného množství. Většina z nich je v hlubokozmrazené formě, tudíž vyžadují skladování při teplotě minimálně –45 °C. Některé produkty jsou ve formě lyofilizované se skladovací teplotou pod –18 °C . Všechny mlékárenské kultury jsou určeny pro velkokapacitní použití, řádově od stovek litrů výše.

Kultury pro povrchové ošetření zrajících sýrů

Dodavatelem speciálních sýrařských kultur, které vám nabízíme, pro povrchové zrání měkkých i polotvrdých a tvrdých sýrů je renomovaná firma Lallemend Specialty Cultures s výrobním závodem ve Francii. Tyto sýrařské kultury slouží pro výrobu sýrů s povrchovým zráním, jako jsou sýry s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř těsta s červeným mazem a sýry s omývaným povrchem. Tyto sýrařské kultury umožňují výrobu sýrů vyžadujících povrchovou mikrofloru pro tvorbu specifické chuti a textury – např. typu Camembert, Limburský, Bergkäse, Appenzeller. Ve většině případů se jedná o kultury lyofylizované.

Produktová řada

KulturaAplikace
VELV-TOPPenicillium candidumSýrařské kultury pro tvorbu povrchu sýrů s bílou plísní na povrchu
(10 druhů)
FLAV-ANTAGEBrevibacterium linensSýrařské kultury pro tvorbu různé barvy, s proteolýzou a lipolýzou (3 druhy)
FLAV-ANTAGEGeotrichum candidum5 druhů sýrařských kultur pro různý povrchový vzhled, hladký i zvrásněný, různorodá tvorbou aroma a chuti
FLAV-ANTAGEKvasinky Debaryomyces hansenii, Kluyveromyces lactisSýrařské kultury zajišťující různě rychlou deacidifikaci povrchu sýrů, ochranu proti nežádoucí mikrofloře a produkci variabilních aromatických profilů
FLAV-ANTAGEStaphylococcus xylosus2 typy sýrařských kultur pro sýry s mazem na povrchu a sýry s omývaným povrchem, buď s oranžovým zabarvením nebo bezbarvé
FLAV-ANTAGEAromatické směsi definovaného složení5 druhů směsných sýrařských kultur výše uvedených kmenů se zajímavými senzorickými vlastnostmi pro sýry měkké, omývané i polotvrdé
FLAV-ANTAGEPenicillium roquefortiTekuté koncentráty pro sýry s modrou plísní uvnitř těsta, s různým odstínem zelené, různou proteolýzou a lipolýzou (3 druhy)
LAL-CULTBlue LN 1029Sýrařská kultura s vysokou tvorbou plynu pro zajištění kaveren v sýrech s modrou plísní uvnitř

  • Chcete předejít vadám sýrů jako například duření? Jaké jsou příčiny a následky duření, prevence a ochranné kultury jako přirozený způsob prevence duření – to vše čtěte v našem odborném článku Vady sýrů, duření a jak mu zamezit, který vyšel v Mlékařských listech.

Naši odborní poradci

Ing. Jana Růžičková

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 731 910 074

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.