V rámci ingrediencí pro vinaře nabízíme pektolytické enzymy Rapidase, které jsou vhodné na ošetření hrozna, moštu a rmutu.
Použití | Účinek | Forma kapalina K/granulát G | Dávkování | |
---|---|---|---|---|
Nakupte v e-shopu | ||||
Rapidase Expresion Aroma | Extrakce aromatických prekurzorů bílých hroznů | Rozklad buněčných stěn dužiny a slupky | G | 1–3 g / 100 kg |
Rapidase Extra Press | lisování hroznů | Odbourávání pektinu a nerozpustného protopektinu | K | 1,5–2,5 ml / 100 kg |
Rapidase Clear | Odkalení hroznového moštu | Odbourávání pektinu | G/K | 1,5–2,5 g / hl |
Rapidase Clear Extreme | Kompletní odkalení hroznového moštu v náročných podmínkách | Odbourávání hlavních a postranních řetězců pektinu už ři 6°C | G/K | 1–3 g / hl |
Rapidase Flotation | Flotace hroznového moštu | Odbourávání rozpustného pektinu | K | 1–2 ml / hl |
Rapidase Extra Fruit | Extrakce aromatických prekurzorů v modrých hroznech | Roklad buněčných stěn dužiny a slupky | G | 2–3 g / 100 kg |
Rapidase Extra Color | Extrakce barvy při maceraci modrých hroznů | Rozklad buněčných stěn slupky | G | 2–3 g / 100 kg |
Rapidase Batonnage | Uvolňování molekul přispívajících k chuti | Rozklad buněčných stěn kvasinek | G | 2–2,5 g / hl |
Rapidase Revelation Aroma | Uvolnění různých aromatických látek | Hydrolýza glykosydových prekurzorů | G | 2 g / 100 kg na odstop. hrozny, nebo 1 g / hl po alkoh. fermentaci |
Rapidase Filtration | Zlepšení filtrovatelnosti vína | Snížení viskozity vína | K | 3–6 ml / hl |
Rapidase Glucanfree | Čiření šťáv a vína | Usnadnění čiření šťáv a vína a urychlení filtrace v přítomnosti β-glukanů z Botrytis cinerea. | K | 2–4 ml / hl podle teploty |
Nenašli jste enzym, který potřebujete? Kontaktujte naše odborníky níže.
© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.