Vzorkování je prvním krokem k získání výsledku jakékoli analýzy. Vzorkováním zpravidla nezískáme vzorek připravený k analýze, ale musíme získaný vzorek dále upravovat.
Blízká infračervená spektroskopie, tedy NIR (Near Infrared Spectroscopy) spektroskopie je hojně využívanou, moderní, ekonomickou a ekologickou analýzou.
Vlhkost je významný kvalitativní ukazatel z pohledu ceny produktu, skladovatelnosti a dalších technologických vlastností. V naší nabídce naleznete širokou škálu přístrojů pro různá použití a fungujících na rozličných principech.
Stanovení čísla poklesu se využívá pro hodnocení aktivity amyláz pšenice, žita, ječmene a také pro hodnocení kvality pšeničné a žitné mouky.
Mykotoxiny patří mezi toxické látky kontaminující především zrniny a potraviny. Ekonomický dopad v případě pozitivního testu na obsah mykotoxinů je obrovský a je třeba jejich přítomnost včetně druhu včas efektivně detekovat.
Spektrofotometrické metody zahrnují širokou škálu metod a technik, které využívají interakce světla v různých oborech vlnových délek a jsou základem mnoha analytických metod.
Geotrichum Candidum je vhodné pro biologickou ochranu sladu proti plísním.
V rámci aplikační a kalibrační podpory pro NIR analyzátory nabízíme službu NIRSERVIS. Zároveň provádíme vývoj nových aplikací pro další laboratorní přístroje.
Mimo kontrolu kvality pomocí referenčního materiálu je mezilaboratorní porovnání zkoušek (MPZ) relativně dostupný způsob, jak si zkontrolovat celý proces.
Ve dnech 21.–22. 3. 2024 se zúčastníme konference s názvem XXI. VEDECKÁ KONFERENCIA BEZPEČNOSŤ A KONTROLA POTRAVÍN.
Představujeme Cgrain VALUE, nový standard pro objektivní analýzu a hodnocení kvality obilovin.
Co je analýza textury potravin a proč je důležité ji měřit? Jak lze nahradit subjektivní senzorické hodnocení? Přečtěte si náš článek.
Technologická a technická podporaServisní službyAplikační podporaNa trhu od roku 1990
© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.