Kvasinky Fermivin

Instantní sušené kvasinky FERMIVIN mají mnoho výhod. Hlavní z nich je schopnost dokončit fermentaci, zvládají účinnou konverzi aroma při minimálním pěnění, zaručují absenci pachutí a nízkou produkci těkavých kyselin. Vinné kvasinky řady FERMIVIN, známé na trhu již 40 let, jsou vhodné pro fermentaci všech druhů bílých, růžových a červených vín.

Kvasinky Fermivin

Klasické kvasinky značky Fermivin lze je použít k výrobě všech stylů vína a pro nejrůznější aplikace:

  • pro dosažení rychlého a úplného kvašení,
  • pro restartování zastavené fermentace,
  • při výrobě mladých vín nebo vín určených ke zrání,
  • pro zdůraznění thiolů, terpenů či ovocných, květinových a minerálních vůní.

Rada odborníka

Kvasinky Fermivin In-Line Ready

NOVINKA!

Kvasinky Fermivin In-Line Ready jsou určeny pro přímé zakvášení. Jsou velmi odolné vůči nízkým teplotám a kyselosti, proto je možné  je přidávat přímo na rmut (červené víno), čímž se zlepšuje homogenizace, nebo do moštu (bílé víno), což výrazně zjednodušuje proces výroby.

Rada odborníka

Kvasinky Fermivin

FermivinTyp vínaDruh vínaVlastnostiChuťové tónyDruh kvasinkyTolerance alkoholuTeplota kvašeníPožadavky na výživu
Nakupte v e-shopu

3C

Pro plná ovocná bílá vína typu ChardonnayBVysoká produkce polysacharidů a ß-damasce-noneCitrusy, akát, dobře vyváženéSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1416 - 22průměrné
IT61Pro intenzivní tropická bílá a růžová vínaB/RPodporuje aromatickou výraznost a komplexnostPlné ovocné, citrus s tóny grapefruituSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae13,516-30průměrná
4F9Pro aromatická bílá a růžová vína s dlouhou perzistencíB / R / ŠUvolnění tiolů, esterů a zvětšení objemuGrapefruit, peckovice, tropické ovoce, objemSaccharomyces cerevisiae var. bayanus15,514 - 20průměrné
TS28Pro aromatická a svěří bílá vína typu Sauvignon blancBVýznamné uvolnění tiolůZimosráz, angrešt, minerálySaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae14,515 - 22průměrné
LVCBPro minerální svěží aromatická vínaB / ŠProdukce etylesterů, tiolů a terpenůCitrusy, broskev, meruňka, tropické ovoce, minerálnostSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1512 - 22nízké
AR2Pro intenzivně aromatická bílá a růžová vínaB / RVysoká produkce etylových a acetátových esterůVelmi ovocné, candy, banánSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1412 - 20vysoké
VB1Ideální kvasinka pro RieslingBČistá a elegantní vína s čerstvým aromaKvětinové, muškát, limetka, jablko, minerálySaccharomyces cerevisiae var. bayanus1614 - 28nízké
JB3Pro aromatická bílá a růžová vínaB / RVysoká produkce acetátových esterů vyšších alkoholůBílé květy, růže, ananasSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1412 - 24průměrné
SM102Pro delikátní, lehká a aromatická bílá vínaBSynteze etylesterů a mastných kyselinPlné květinové, ovocné tónySaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1216 - 22průměrné
7013Pro rychlou a úplnou fermentaci respektující typické rysy odrůdy hroznu a terroirČ / B / RRychlá a úplná fermentace, vysoká konverze na etanolTypické pro odrůdu a terroirSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae14,514 - 35nízké
LS2Vhodné pro primární a sekundární fermentaciB / ŠKlasická šumivá vínaTypické pro odrůdu a terroirSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1614 - 28nízké
A33Pro strukturované červená vínaČZvyšování obsahu polyfenolůKomplexní aroma ovoce, čokolády, tabáku - harmonickéSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae15,522 - 30průměrné
VR5Pro červená vína určená ke zráníČVysoká extrakce polyfenolů, pomáhá stabilitě barvyČervené a černé ovoce, jam, koření, plné těloSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae15,518 - 32nízké
MT48Pro ovocná kořeněná červená vínaČVysoká produkce glyceroluČervené plody, švestka, květinové, kořeněné a jemné těloSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1520 - 30nízké
P21Pro ovocná červená vína ČVysoký celkový polyfenolový indexTóny borůvek, ostružin a malinSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae15,512-24průměrné
PF6Pro ovocná a elegantní červenáČVysoká produkce polysacharidů uvolňuje aromatické C13 složkyČervené plody, nepatrně zemité tóny, kořeněné, jemné taninySaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1412 - 24průměrné
XLPro ovocná jemná červená a růžová vínaČ / RVysoká absorpce taninů snižující astringenci vínaJemné taniny, harmonické červené ovoceSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae15,520 - 30průměrné
E73Pro mladá ovocná červená vínaČKryofilní vysoká produkce fermentačních esterůVelmi ovocné, drobné červené ovoce, peckoviny, svěžestSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1510 - 28vysoké
PDMMultifunkční kvasinka pro bezpečnou fermentaciČ / B / RBezpečná fermentaceTypické pro odrůdu a terroirSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1613 - 30nízké
C88Pro aromatické a komplexní brandy a koňakyB/R/ŠVysoká přeměna ethanolu, vysoká produkce esterůČisté a komplexní aroma, květinové aroma, ovoce, karamel, citrusy (pomeranče, mandarinky)Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1216-22střední
ChampionNejlepší fruktofilní kvasinka pro restartování zastavené fermentaceČ / B / R / ŠVysoká tolerance na alkoholNepřispívá k aromaSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1815 - 30průměrné
Champion Booster


Pro rychlé restartování zastavené fermentace

všechny typyfruktofilní s vysokou tolerancí na alkohol s rychlou kinetikou na restartování zastavených fermentací.Kompletní rychlá fermentace, nepřispívá k aromaticeSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1815-30průměrné

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Ján Maťas

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 911 599 103

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 606 648 109
  • Přehled kvasinek Fermivin - Oenobrands (ENG)


Prohlédněte si video

Produktové listy ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

Potřebujete poradit? Napište nám



SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.