Kvasinky Fermivin

Sušené instantní kvasinky řady FERMIVIN jsou na trhu známé již 40 let. Všechny kmeny Fermivin mají společné výhody: schopnost dokončit fermentaci, účinnou konverzi aroma, minimální pěnění, nízkou produkci těkavých kyselin a absenci pachutí. V produktové řadě Fermivin naleznete kvasinky vhodné pro fermentaci všech typů bílých, růžových a červených vín. 

Kvasinky Fermivin

FermivinTyp vínaDruh vínaVlastnostiChuťové tónyDruh kvasinkyTolerance alkoholuTeplota kvašeníPožadavky na výživu
Nakupte v e-shopu

3C

Pro plná ovocná bílá vína typu ChardonnayBVysoká produkce polysacharidů a ß-damasce-noneCitrusy, akát, dobře vyváženéSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1416 - 22průměrné
IT61Pro intenzivní tropická bílá a růžová vínaB/RPodporuje aromatickou výraznost a komplexnostPlné ovocné, citrus s tóny grapefruituSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae13,516-30průměrná
4F9Pro aromatická bílá a růžová vína s dlouhou perzistencíB / R / ŠUvolnění tiolů, esterů a zvětšení objemuGrapefruit, peckovice, tropické ovoce, objemSaccharomyces cerevisiae var. bayanus15,514 - 20průměrné
TS28Pro aromatická a svěří bílá vína typu Sauvignon blancBVýznamné uvolnění tiolůZimosráz, angrešt, minerálySaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae14,515 - 22průměrné
LVCBPro minerální svěží aromatická vínaB / ŠProdukce etylesterů, tiolů a terpenůCitrusy, broskev, meruňka, tropické ovoce, minerálnostSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1512 - 22nízké
AR2Pro intenzivně aromatická bílá a růžová vínaB / RVysoká produkce etylových a acetátových esterůVelmi ovocné, candy, banánSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1412 - 20vysoké
VB1Ideální kvasinka pro RieslingBČistá a elegantní vína s čerstvým aromaKvětinové, muškát, limetka, jablko, minerálySaccharomyces cerevisiae var. bayanus1614 - 28nízké
JB3Pro aromatická bílá a růžová vínaB / RVysoká produkce acetátových esterů vyšších alkoholůBílé květy, růže, ananasSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1412 - 24průměrné
SM102Pro delikátní, lehká a aromatická bílá vínaBSynteze etylesterů a mastných kyselinPlné květinové, ovocné tónySaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1216 - 22průměrné
7013Pro rychlou a úplnou fermentaci respektující typické rysy odrůdy hroznu a terroirČ / B / RRychlá a úplná fermentace, vysoká konverze na etanolTypické pro odrůdu a terroirSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae14,514 - 35nízké
LS2Vhodné pro primární a sekundární fermentaciB / ŠKlasická šumivá vínaTypické pro odrůdu a terroirSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1614 - 28nízké
A33Pro strukturované červená vínaČZvyšování obsahu polyfenolůKomplexní aroma ovoce, čokolády, tabáku - harmonickéSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae15,522 - 30průměrné
VR5Pro červená vína určená ke zráníČVysoká extrakce polyfenolů, pomáhá stabilitě barvyČervené a černé ovoce, jam, koření, plné těloSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae15,518 - 32nízké
MT48Pro ovocná kořeněná červená vínaČVysoká produkce glyceroluČervené plody, švestka, květinové, kořeněné a jemné těloSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1520 - 30nízké
P21Pro ovocná červená vína ČVysoký celkový polyfenolový indexTóny borůvek, ostružin a malinSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae15,512-24průměrné
PF6Pro ovocná a elegantní červenáČVysoká produkce polysacharidů uvolňuje aromatické C13 složkyČervené plody, nepatrně zemité tóny, kořeněné, jemné taninySaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1412 - 24průměrné
XLPro ovocná jemná červená a růžová vínaČ / RVysoká absorpce taninů snižující astringenci vínaJemné taniny, harmonické červené ovoceSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae15,520 - 30průměrné
E73Pro mladá ovocná červená vínaČKryofilní vysoká produkce fermentačních esterůVelmi ovocné, drobné červené ovoce, peckoviny, svěžestSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae1510 - 28vysoké
PDMMultifunkční kvasinka pro bezpečnou fermentaciČ / B / RBezpečná fermentaceTypické pro odrůdu a terroirSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1613 - 30nízké
ChampionNejlepší fruktofilní kvasinka pro restartování zastavené fermentaceČ / B / R / ŠVysoká tolerance na alkoholNepřispívá k aromaSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1815 - 30průměrné
Champion Booster


Pro rychlé restartování zastavené fermentace

všechny typyfruktofilní s vysokou tolerancí na alkohol s rychlou kinetikou na restartování zastavených fermentací.Kompletní rychlá fermentace, nepřispívá k aromaticeSaccharomyces cerevisiae var. bayanus1815-30průměrné

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám606648109

Produktové listy ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2020 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.