Obilnářství a krmivářství

Přístroje a technologie pro obilnářství a krmivářství

NIR analyzátory

Blízká infračervená spektroskopie, tedy NIR (Near Infrared Spectroscopy) spektroskopie je hojně využívanou, moderní, ekonomickou a ekologickou analýzou.

Obrazová analýza

Automatická objektivní obrazová analýza pro stanovení příměsí a nečistot.

Odběr a úprava vzorků

Vzorkování je prvním krokem k získání výsledku jakékoli analýzy. Vzorkováním zpravidla nezískáme vzorek připravený k analýze, ale musíme získaný vzorek dále upravovat.

Stanovení vlhkosti

Vlhkost je významný kvalitativní ukazatel z pohledu ceny produktu, skladovatelnosti a dalších technologických vlastností. V naší nabídce naleznete širokou škálu přístrojů pro různá použití a fungujících na rozličných principech.

Stanovení mykotoxinů

Mykotoxiny patří mezi toxické látky kontaminující především zrniny a potraviny. Ekonomický dopad v případě pozitivního testu na obsah mykotoxinů je obrovský a je třeba jejich přítomnost včetně druhu včas efektivně detekovat.

Stanovení čísla poklesu a klíčivosti

Stanovení čísla poklesu se využívá pro hodnocení aktivity amyláz pšenice, žita, ječmene a také pro hodnocení kvality pšeničné a žitné mouky.

Stanovení základních živinových parametrů

Informace o živinovém složení komodit a potravin jsou důležité nejen pro označování výrobků, ale napomáhají i správně nastavit technologii zpracování a ocenění produktů.

Klasické analytické metody

Díky klasickým analytickým metodám lze kontrolovat obsah různých složek v potravinách. Nabízíme vám produkty, díky kterým můžete snadno stanovit obsah přírodních součástí potravin.

On-line analyzátory složek v potravinách v obilnářství a krmivářství

Měření důležitých parametrů jakosti přímo na konkrétním místě technologie výroby a jejich kontinuální monitorování je důležitou součástí řízení technologických procesů.

Spektrofotometry

Spektrofotometrické metody zahrnují širokou škálu metod a technik, které využívají interakce světla v různých oborech vlnových délek a jsou základem mnoha analytických metod.

Stanovení aktivity vody

Aktivita vody je ukazatelem obsahu vody, která není vázána na jiné složky potravin, a je tak vhodným prostředím pro růst mikrobů a jiných organismů v potravinách.

Naši odborní poradci

Mgr. Filip Teper

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 606 863 045

Ing. Václav Zeman

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 724 440 784

Potřebujete poradit? Napište nám



SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.