Stanovení inhibičních látek a alergenů

V oblasti bezpečnosti potravin je potřeba věnovat pozornost látkám, které znehodnocují surovinu nebo u koncového spotřebitele vyvolávají nežádoucí zdravotní reakci. Jedná se například o inhibiční látky či alergeny.

Testy pro stanovení reziduí antibiotik v syrovém mléce

Stanovení reziduí inhibičních látek (RIL) v mléce je důležitým zdravotním i technologickým kritériem pro nákup a zpracování mléka. Provádí se na farmě, v laboratoři mlékárny zpracovatele či v laboratořích Státních veterinárních ústavů a akreditovaných laboratoří.

Pro stanovení reziduí antibiotik v syrovém mléce je možné využít širokospektrý test nebo rychlé screeningové testy detekující různé skupiny antibiotik na nebo pod EU MRL limitem. Tyto testy jsou využívány pro testování mléka od přeléčených dojnic, kontrolu ochranných lhůt, bazénových vzorků, svozných cisteren i příjmových tanků v mlékárně.

Rada odborníka

Testovací soupravy na alergeny AgraStrip

Povinností výrobců potravin je deklarovat alergeny v jejich produktech. V případě produktů označených jako alergenů prosté je nutné provádět ve výrobních procesech jejich monitoring, pro který jsou určené AgraStrip testy v podobě proužkových testů. Výsledek testu je velmi rychlý, je získán do 15 minut.

Princip analýzy spočívá ve vazbě vzorku s konjugovanými protilátkami, které vzlínají nitrocelulózní membránou do testovací zóny s protilátkami.

DetailKe staženíRada odborníka

Naši odborní poradci

Tomáš Černý

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 724 440 782

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

Potřebujete poradit? Napište nám



SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.