Nová řada kvasinek Fermivin In-Line Ready (IRL) pro přímé zakvášení


Představujeme novou řadu kvasinek Fermivin In-line Ready (IRL) určených pro přímé použití na rmut nebo do moštu. Nově v 500g balení.

Kvasinky In-Line Ready® Fermivin jsou vyráběny speciálním výrobním postupem, který zvyšuje jejich odolnost vůči běžným nepříznivým podmínkám, jako jsou nízké teploty a kyselost.

Kvasinky In-Line Ready® Fermivin je proto možné přidávat přímo na rmut (červené víno), čím se zlepšuje homogenizace nebo do moštu (bílé víno), což výrazně zjednodušujue proces výroby.

Kvasinky In-Line Ready® Fermivin jsou ideální pro přímé a rychlé rozkvášení.

Výhody

  • 100% účinnost při přímém zakvášení
  • Bezpečné a správné zakvášení - zjednodušení a zrychlení procesu výroby vína
  • Snížení spotřeby energií a vody, kvasinky není nutné rehydratovat a je možné je přidat do studeného moštu, aniž by byla ohrožena jejich aktivita

Porovnání kvasinek In-Line Ready® (ILR) s klasicky vyráběnými Fermivin kvasinkami:

  • Díky speciální výrobní receptuře vykazují kvasinky ILR vyšší odolnost než klasicky vyráběné kvasinky Fermivin.
  • Životaschopnost kvasinek ILR je na začátku i na konci fermentace lepší než u klasicky vyráběných kvasinek Fermivin.
  • Fermentační kinetika kvasinek ILR je stejná jako u klasicky vyráběných kvasinek Fermivin přidávaných po rehydrataci.

Na grafu zde můžeme vidět:

- Kvasinky řady ILR Fermivin v přímém zakvášení (zelená čára)

- Klasicky vyrobené kvasinky Fermivin s rehydratací (modrá čára)

- Klasicky vyrobené kvasinky Fermivin v přímém zakvášení (fialová čára)

Obrázek 1. Vývoj počtu životaschopných kvasinkových buněk během alkoholového kvašení při porovnávání kvasinek In-Line Ready a klasicky vyrobených kvasinek Fermivin přidaných přímo nebo po rehydrataci.

In-Line Ready® Fermivin jsou kvasinky In-Line ready Fermivin dostupné i v menších 500g balení.

Postup při manuální aplikaci ILR kvasinek

BÍLÁ A RŮŽOVÁ VÍNA

ČERVENÁ VÍNA

TEPLOTA

ideální teplota moštu >  15 °C

ideální teplota moštu >  15 °C

●   v případě studené  fermentace přidejte kvasinky až po zahřátí

ZAKALENÍ

Přidejte 20 - 40 g/hl Extrafermu D’tox. 

NTU<100, 40 g/hl;

100<NTU<150, 30 g/hl;

NT≥ 150, 20 g/hl, minimální hladina nezbytných esterů

 

 

DÁVKOVÁNÍ

30 g/hl

30 g/hl

 PŘIDÁNÍ KVASINEK

Během plnění nádrže moštem přidejte kvasinky.

  •     U plovoucího moštu, který by mohl být velmi čirý, přidejte společně s Extrafermem D'tox během plnění.
  •    Proveďte standardní přečerpání moštu pro lepší homogenizaci kvasinek.

 

  • Přidejte kvasinky na příjmu  na rmut nebo při plnění rmutu do tanku (případně navrch naplněného vinifikátoru)
  •   Odčerpejte mošt pro lepší homogenizaci kvasinek.

 

VÝŽIVA

Při očkování přidejte živiny jako obvykle.

  •   Doporučuje se 20 - 30 g/hL Natuferm Bright kvůli vysokému obsahu volných aminokyselin.

Při očkování přidejte živiny jako obvykle.

  • Doporučuje se 20 - 30 g/hL Natuferm Bright kvůli vysokému obsahu volných aminokyselin.

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.