Nejdůležitějším procesem pro výrobu vína je kvašení. Hladký průběh kvašení dosáhnete díky správné výživě kvasinek.
Nabízíme neustále se rozšiřující řadu Natuferm s produkty Bright, Pure, Fruity a Intense a přípravek Maxaferm. Stačí vybrat tu výživu kvasinek, která sedne právě vámi zpracovávané odrůdě bílého nebo červeného vína.
KVASINKOVÁ VÝŽIVA, KTERÁ ZVYŠUJE INTENZITU A KOMPLEXNOST AROMA VÍNA
NATUferm® Intense je derivát kvasinek (Saccharomyces cerevisiae) přirozeně bohatý na aminokyseliny, vitaminy, zinek a hořčík. Během fermentace umožňuje výrobu vín, která jsou uznávána pro svou pozoruhodnou intenzitu a komplexnost. NATUferm Intense zvyšuje intenzitu a komplexnost aromatických látek tím, že uvolňuje velké množství aromatických esterů a acetátů během
alkoholového kvašení.
Doporučené dávkování: 40 g/hl. Přidejte Natuferm Intense do moštu těsně po naočkování kvasinek.
KVASINKOVÁ VÝŽIVA PRO ZVÝŠENÍ TRVANLIVOSTI OVOCNÉ CHUTI A VŮNĚ
Natuferm® Fruity je autolyzát kvasinek. Je velmi bohatý na aminokyseliny – prekurzory esterových aroma, vznikající během alkoholového kvašení. Přidanou hodnotou je přítomnost ergosterolu, který ochraňuje cytoplazmatickou membránu kvasinek a zajišťuje jejich shopnost přijímat aminokyseliny pro tvorbu esterů. Účinná fermentace podpořená touto výživou zamezuje vytváření nežádoucího redukčního aroma.
Doporučené dávkování: 20-40 g/hl. Přidejte na začátku alkoholové fermentace, kdy je mošt očkován kvasinkami.
KVASINKOVÁ VÝŽIVA PRO ZVÝŠENOU PRODUKCI AROMA BÍLÝCH A RŮŽOVÝCH VÍN
Natuferm® Bright je autolyzát kvasinek, bohatý na aminokyseliny (aromatické prekurzory), které uvolňují thioly během alkoholové fermentace.
Díky vysokému obsahu ergosterolu – nezbytného pro fungování kvasinkových buněk – je také vhodnou výživou při extrémních podmínkách fermentace.
Doporučené dávkování: 30-40 g/hl. Pro dosažení nejlepších výsledků přidejte ve dvou fázích, první dávku při očkování a druhou po 1/3 alkoholové fermentace (hustota>1060 g/cm3).
VÝŽIVOVÁ PODPORA AROMATICKÝ ESTERŮ
Natuferm® Pure je výživa kvasinky vyrobená ze 100 % autolyzovaných kvasinek bohatých na organický dusík. Její vysoká koncentrace volných aminokyselin podporuje produkci aromatických fermentačních esterů a zvyšuje životaschopnost kvasinky až do konce alkoholové fermentace.
Doporučené dávkování: Přidat 20-30 g/hl během první třetiny alkoholové fermentace (hustota<1060 g/cm3).
NEJLEPŠÍ POTRAVA PRO KVASINKU
Maxaferm® je kompletní výživa pro kvasinku založená na buněčných stěnách inaktivovaných kvasinek, diamonním fosfátu a thiaminu. Poskytuje výživu důležitou pro násobení kvasinek, zlepšuje alkoholovou toleranci kvasinky a také životaschopnost kvasinky ve finální fázi fermentace.
Doporučené dávkování: Postupné přidávání – 20 g/hl na začátku fermentace (12–24 hod po přidání kvasinky), následně 20–40 g/hl uprostřed fermentace pro optimalizaci účinnosti produktu.
DETOXIKAČNÍ PROSTŘEDEK PRO MOŠTY A VÍNA
V rámci výživy kvasinek představujeme produkty vyvinuté pro specifické potřeby detoxikace a antioxidace vín. Extraferm D'tox je určen k odstranění nežádoucích sloučenin, které mohou negativně ovlivnit chuť a aroma vína, zatímco Extraferm D'fend slouží k ochraně vín před oxidačními procesy, čímž pomáhá udržet jejich svěžest a aromatickou čistotu. Tyto přípravky jsou neocenitelnými pomocníky pro vinaře, kteří usilují o výrobu vín nejvyšší kvality.
Extraferm® D’tox adsorbuje a odstraňuje z moštu a/nebo vína přítomné toxické a nežádoucí látky. Extraferm D’tox podporuje
bezproblémové alkoholické a malolaktické kvašení eliminací mastných kyselin s dlouhým řetězcem, o kterých je známo, že
inhibují kvasinky a bakterie kyseliny mléčné. Extraferm D’tox může také vázat a eliminovat více než 50 % nežádoucích molekul,
jako je ochratoxin A (OTA), nepříjemné pachy jako jsou anisoly (TCA, TeCA, TBA a PCA) a dibutylftalát.
Doporučené dávkování: 20 g/hl pro přípravu moštu na alkoholovou fermentaci, 30–40 g/hl pro pomalé kvašení, 40 g/hl pro
zastavení kvašení. Přípravek rozmíchejte s vodou v poměru 1:10.
OCHRANNÝ DERIVÁT KVASINEK, KTERÝ ZAJIŠŤUJE OXIDAČNÍ STABILITU VÍN
Extraferm® D’fend je derivát kvasinek vybraný ve spolupráci s Institut Universitaire de la Vigne & du Vin (IUVV) - Jules Guyot
(DijonFrance). Toto partnerství zdůraznilo antioxidační vlastnosti tohoto kvasinkového derivátu díky rozpustné nukleofilní frakci. Ovocnost a svěžest vína se tak zachovává po dlouhou dobu, vůně je jasná a v ústech je chuť kulatá a plná.
Doporučené dávkování: 20-30 g/hl přidejte před koncem alkoholové fermentace. Přípravek rozmíchejte ve vodě v poměru 1:10.
Výživa kvasinek je přehledně uvedená ZDE.
Chcete s námi konzultovat vinařské postupy, technologie a ingredience?
Obraťte se na nás, poradíme vám.
Vinařské ingredience nakupujte v e-shopu.
Informace o našich potřebách pro vinaře si přečtěte na stránkách.