Plnící a etiketovací zařízení

Plničky od francouzské firmy COSTRAL slouží k výplachu lahví, následnému plnění a uzavírání korkem nebo hliníkovým uzávěrem. Dále je možné plnicí linku doplnit také o další zařízení jako myčku pro oplach lahví před etiketováním a etiketovací zařízení s možnostmi etiketovat až 3 etikety zároveň spolu s tavnou záklopkou.

Plnicí linka Galaxy – 3v1

Plně automatická rotační gravitační plnička vhodná pro plnění vína do válcovitých lahví.

Uzavírání přírodními i syntetickými zátkami, šroubovými uzávěry, T–uzávěry a korunkovými uzávěry s kapacitou od 600 do 2200 lahví o objemu 0,75 l za hodinu. Zařízení je vybaveno plynulou elektronickou regulací výkonu.

Vstřikování: 

  • Lahve jsou podávány pomocí vřetenového podavače a za pohybu automaticky uchopeny, otočeny a vloženy do modulu vystřikovací sekce. Stejným automatickým systémem jsou lahve vyjmuty z modulů, otočeny a vráceny na dopravník.
  • Vystřikování, případně sterilizace (volitelné příslušenství), začíná ihned po vložení lahve do posuvného modulu (8 modulů po 3 lahvích) vystříknutím vodou/sterilizačním roztokem (volitelné příslušenství). Vystřikování trvá v případě 2000 ks lahví až 32 sec.

DetailRada odborníkaVideo

Plnička Fiamat

Vysoce efektivní rotační plnicí a zátkovací zařízení umožňuje pracovat s vysokým výkonem, který je důležitý pro efektivní lahvování. Konstrukce je kompletně vyrobena z nerezové oceli a umístěna na čtyřech kolech pro snadnou manipulaci. Plnicí zařízení je vybaveno zásobním tankem s plovákem a 14 tryskami. Víno je dopravováno do plnicího zásobníku gravitací nebo čerpadlem.

  • Elektronický variátor rychlosti: 700 až 2300 lahví za hodinu.
  • Zásobník na zátky (1000 ks).
  • Zařízení je vybaveno sadou pro 1 typ lahve.

Rada odborníka

Plnička Comet

Comet 1000 NG je automatické zařízení zajišťující plnění a uzavírání lahví různými druhy uzávěrů (korkové, korunkové, šroubovací a další). Comet 1000 NG je vyroben z nerezové oceli, která umožňuje sterilizaci, účinné čištění a údržbu. Plnička může být připojena na vystřikovací a etiketovací zařízení velmi jednoduchým přímým propojením nebo pomocí zařízení na obracení lahví.

Jedná se o gravitační plnění s 8 jehlami nastavitelné na výšku plnění elektrickým ovladačem. Plnicí zařízení včetně jehel je vyrobeno z nerezové oceli 316L. Doprava lahví na vstupu probíhá hvězdicovým systémem. Zařízení je vybaveno vakuovou pumpou zajišťující mírný podtlak v plnicí nádrži. Vysoká přesnost plnicí hladiny vína v lahvích zamezuje odkapávání z trysek. Trysky je možné snadno demontovat a sterilizovat. Ovládání plnicích jehel a nastavení hladiny se provádí ovladačem na vnější straně nádrže na víno.

Sanitace plničky je poloautomatická. Zařízení je vybaveno zásobníkem pro korkové zátky s krytem proti prachu.

Rada odborníka

Myčka lahví Hydra

 Myčka a sušička lahví Hydra zajišťuje mytí a sušení již naplněných lahví. Pro snadnou a efektivní sterilizaci, čištění a údržbu jsou rám a všechny části přicházející do styku s vodou vyrobeny z nerezové oceli. Zařízení je vybaveno rotačními kartáči pro mytí lahve a systémem pro mytí dna a zátky lahve.

Sušení probíhá v tunelu za pomoci horkého vzduchu na dopravním pásu s 2 volitelnými rychlostmi. Zařízení je koncipováno pro dokonalou synchronizaci s celou plnicí linkou.

Specifikace:

  • centrální ovládací panel – zobrazování počtu lahví s časovačem,
  • zařízení je vybaveno jednotkou pro detekci lahví,
  • na výstupu se nachází mechanismus zabraňující hromadění lahví,
  • vstupní a výstupní dopravník o délce 0,65 m,
  • ochranný bezpečnostní kryt v souladu s platnými právními předpisy.

Rada odborníka

Etiketovací zařízení Gaia II

Etiketovací zařízení Gaia II umožňuje lepení dvou až tří samolepících etiket s aplikací hliníkových, cínových i PVC záklopek na všechny typy válcových lahví během jediné etapy. Je zajištěno i podávání záklopek a jejich upevnění na lahve. Dále může být zařízení vybaveno „teplotním kodérem“ pro potisk etiket (dotisk na etikety přes barvicí pásku, která je pro možnost tisku zahřátá).

Zařízení pracuje samostatně, ale může být také propojeno s plnicí linkou. Konstrukce je kompletně vyrobena z nerezové oceli a etiketovací linka je na čtyřech kolech umožňujících snadnou manipulaci. Zařízení je vybaveno vstupním dopravníkem o délce 1 m. Nastavení spouštění aplikace etiket pomocí numerického ovladače s 18 tlačítky a grafickým displejem, možnost uložení parametrů pro každý typ lahve a etikety (50 programů). Detekce etiket optickým vláknem – v případě, že etiketa chybí, dojde k zastavení cyklu. Zařízení obsahuje počítač lahví.

Rada odborníka

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Ján Maťas

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 911 599 103

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám+420 606 648 109
  • Galaxy

COSTRAL - Monobloc Galaxy

Toto video vám do detailu představí automatickou plnící linku Galaxy v provozu - vystřikování lahví, plnění a zátkování.



Prohlédněte si video

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.