Malolaktické kvašení je způsob pro biologické odbourání nežádoucí kyseliny jablečné. Bakterie přidané do vína mění tuto kyselinu na jemnější kyselinu mléčnou.
Bakterie řady Anchor přinášejí revoluční ošetření vína - jedná se o směs dvou druhů bakterií pro jablečnomléčné kvašení speciálně vyvinutou pro kombinované očkování - Lactobacillus plantarum a Oenococcus Oeni.
Celkově je kombinované očkování během malolaktické fermentace účinější, především u složitých vín a vytváří komplexnější, lépe strukturovaná a integrovanější vína. Volba správného produktu vám přinese vylepšený profil aroma s vyšší ovocnou intenzitou u červených vín s vysokým pH během jablečnomléčné fermentace (DUET AROM) nebo vylepšený senzorický profil s lepším pocitem v ústech, snížením zelených charakterů a trpkostí u bílých a červených vín s nízkým pH (DUET SOFT).
Detailní informace získáte zde.