Malolaktická fermentace


Malolaktická fermentace a kyseliny ve víně jsou klíčové pojmy pro všechny výrobce vína. Bakterie řady Anchor jsou skvělým pomocníkem při jablečno-mléčném kvašení vína.

Malolaktické kvašení je způsob pro biologické odbourání nežádoucí kyseliny jablečné. Bakterie přidané do vína mění tuto kyselinu na jemnější kyselinu mléčnou.

Bakterie řady Anchor přinášejí revoluční ošetření vína - jedná se o směs dvou druhů bakterií pro jablečnomléčné kvašení speciálně vyvinutou pro kombinované očkování - Lactobacillus plantarum a Oenococcus Oeni.

Celkově je kombinované očkování během malolaktické fermentace účinější, především u složitých vín a vytváří komplexnější, lépe strukturovaná a integrovanější vína. Volba správného produktu vám přinese vylepšený profil aroma s vyšší ovocnou intenzitou u červených vín s vysokým pH během jablečnomléčné fermentace (DUET AROM) nebo vylepšený senzorický profil s lepším pocitem v ústech, snížením zelených charakterů a trpkostí u bílých a červených vín s nízkým pH (DUET SOFT).

Detailní informace získáte zde.

 

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2024 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.