V poslední době je čím dál silnější tlak spotřebitelů na zvyšování kvality jakosti potravinářských výrobků včetně nápojů. Proto je nutné kontrolovat a monitorovat kvalitu vína i moštů. Za tímto účelem je ideální používat malá automatická zařízení suplující velké laboratoře, jako jsou multiparametrické analyzátory vína.
Výhododu těchto zařízení je, že během jednoho měření je možné získat širokou škálu měřených parametrů bez nutnosti úpravy vzorku.
Jednou z nejrychlejších a nejpřesnějších metod pro vstupní kontrolu kvality hroznů, rozkvašeného vína a tichého vína je infračervená spektroskopie s Fourierovou transformací (FTIR). Tato metoda umožňuje při minimální nebo žádné úpravě vzorků stanovit širokou škálu parametrů jako jsou alkohol, celkové redukující cukry, glukóza, fruktóza, sacharóza, kys. vinná, kys. mléčná, kys. jablečná, kys. octová - těkavé kyseliny, celkové kyseliny, pH, hustota a další.
Je možné měřit následující produkty: mošty, rozkvašené víno a tiché víno a mít tak dokonalý přehled o jejich analytických parametrech.
Možnost propojení se softwarem LABORATORNÍ KNIHA.
Charakteristika:
Naměřená data z analyzátorů lze přenést do našeho softwaru "Laboratorní kniha" nebo do jiného nadřazeného systému, kde jsou data ukládána, dále analyzována či statisticky zpracována.
V rámci automatického zpracování dat "Laboratorní kniha" umožňuje:
V rámci podpory zákazníků nabízíme také správu kalibrací – aktualizace a oprava kalibračních křivek a systém kontroly zpracovaného měření.
© 2025 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.