Mykotoxiny patří mezi toxické látky kontaminující především zrniny a potraviny. Ekonomický dopad v případě pozitivního testu na obsah mykotoxinů je obrovský a je třeba jejich přítomnost včetně druhu včas efektivně detekovat.
Stanovení čísla poklesu se využívá pro hodnocení aktivity amyláz pšenice, žita, ječmene a také pro hodnocení kvality pšeničné a žitné mouky.
Informace o živinovém složení komodit a potravin jsou důležité nejen pro označování výrobků, ale napomáhají i správně nastavit technologii zpracování a ocenění produktů.
Aktivita vody je ukazatelem obsahu vody, která není vázána na jiné složky potravin, a je tak vhodným prostředím pro růst mikrobů a jiných organismů v potravinách.
Pro pivovarské provozy nabízíme přesné měření alkoholu, původní stupňovitosti a CO2. Měřicí přístroje mohou být instalovány v různých bodech procesu výroby.
V naší nabídce naleznete několik možností jak analyzovat obsah alkoholu. Dle oboru použití a vašich požadavků na přesnost vám odborně doporučíme vhodný analyzátor.
Měření alkoholu, původní stupňovitosti a CO2 může být prováděno také on-line přímo ve výrobním procesu.
Cílem chemické analýzy je detekovat přítomnost jednotlivých složek ve vzorku i množství jednotlivých složek.
Díky klasickým analytickým metodám lze kontrolovat obsah různých složek v potravinách. Nabízíme vám produkty, díky kterým můžete snadno stanovit obsah přírodních součástí potravin.
Stanovení dietární vlákniny v potravinách (IDF/SDF a TDF) se provádí enzymatickými technikami. Pro tyto účely nabízíme přesný a jednoduchý analyzátor firmy Ankom.
Stanovení obsahu soli může být provedeno různými způsoby. Buď přímo přes chloridmetr, nebo také další metodou, a to stanovením sodíku pomocí plamenných spektrofotometrů.
Technologická a technická podporaServisní službyAplikační podporaNa trhu od roku 1990
© 2025 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.