Zrání a stabilizace

Správná stabilizace vyzrátého vína je zárukou pro úspěšné lahvování.

FINAL Touch POP - pro perfektní šumivá a bílá vína

Jedinečný prostředek FINAL touch POP je specifickou částí manoproteinů z kvasinek Saccharomyces cerevisiae, připravený speciálně pro zvýšení kvality šumivých vín s dlouhodobým účinkem. Zlepšuje jejich organoleptické vlastnosti a zachovává jejich mineralitu stejně jako elegantní, svěží a vyvážené aroma. Zlepšuje jemnost a perzistenci šumivých vín. Ochranné koloidní vlastnosti manoproteinů přispívají ke stabilitě vína z hlediska vinného kamene.

Dávkujte přímo do vína 20 – 40 ml/hl po sekundární fermentaci okamžite před lahvováním (Charmatova metoda) nebo při dávkovaní likéru přidávaného po odstřelování (tradiční metoda).

Ke staženíRada odborníka

FINAL touch TONIC - Pro perfektní bílá a růžová vína

FINAL touch TONIC je extrahovaný manoprotein ze specifického kmene Saccharomyces cerevisiae - speciálně vybraný produkt, který během stárnutí bílých a růžových vín dlouhodobě zachovává jejich původní aromatickou svěžest a jednoznačně zlepšuje jejich senzorické vlastnosti. Vína tak budou svěžejší, s lepší aromatickou intenzitou a poutavější chutí Taktéž přispívá ke stabilitě kyseliny vinné ve víně a ke koloidní rovnováze, čím zároveň zlepšuje strukturu.

Dávkujte přímo do vína v množství 20–40 ml/hl těsně před lahvováním.

Ke staženíRada odborníka

FINAL touch GUSTO – Pro perfekní červená vína

Produkt FINAL touch GUSTO je manoproteinová frakce získaná extrakcí z kmene Saccharomyces cerevisiae, která přispívá ke stabilizaci kyseliny vinné proti vysrážení vinného kamene, a současně zlepšuje organoleptické vlastnosti červených vín. Taktéž poznatelně zvýrazňuje aromatickou intenzitu a perzistenci, jemnost, svěžest a ovocnost červených vín, zlepšuje jejich celkovou vyváženost a plnost. Produkt též snižuje astringenci a svíravost tanínů v červených vínách. Má okamžitý vliv na kvalitu.

Dávkujte do červeného vína v poměru 10 – 40 ml/hl pred finálním filtrováním a lahvováním.

Ke staženíRada odborníka

Další přípravky pro zrání a stabilizaci

ProduktSloženíPoužitíDávkování
L.P.A.kvasinky Saccharomyces Bayanus
- ve formě pasty
vinařské kvasnice na fermentaci "sur lie", refermentaci, dodávají plnost, zjemňují víno a korigují defekty vínafermentace moštů 10–20 g/hl
"sur lie" 20–30 g/hl
COMPLEX WHITE Manoproteiny s glutathionem konec kvašení, fáze zrání, pomáhá ochránit svěžest vína a stabilizuje redox potenciál bílá vína 5–20 g/hl
COMPLEX REDbunečné stěny kvasinek v průběhu kvašení na zvýšení plnosti vína a stabilizaci barvy červená vína 20–40 g/hl
COMPLEX PLUSmanoproteiny zjemňuje během fáze zrání, dodává strukturu,
neovlivňuje aromatiku
bílá vína 5–15 g/hl
červená vína 10–30 g/hl
COMPLEX SG arabská guma s taninem lahvování, stabilizuje strukturu vína a aromatiku bílá vína 5–10 g/hl
červená vína 10–25 g/hl
ARABAN SPRAY DRY granulovaná arabská guma lahvování, stabilizace struktury vína bílá a červená vína 5–40 g/hl
ARABAN/ARABAN
SUPER 
tekutá arabská guma lahvování, stabilizace struktury vína bílá a červená vína 25–100 g/hl
V CMC tekutákarboxymetylcelulózalahvování, stabilizace vína proti vypadnutí vinného
kamene
bílá vína 5–15 g/hl
červená vína 10–30 g/hl
META Vesterifikovaná kyselina metavinnálahvování, stabilizace strukturyvína bílá a červená vína 6–10 g/hl
V ANTIOX komplexní stabilizační prostředek
s obsahem disiřičitanu 
lahvování, stabilizace struktury vína bílá a červená vína 10–30 g/hl

Dokumenty ke stažení

Prosíme vyplňte kontaktní formulář a vyberte si dokumenty ke stažení.

ODESLAT

Naši odborní poradci

Ing. Monika Laciaková

Odborný poradceRegion SKNapište nám+421 908 760 622

Ing. Libor Klein

Odborný poradceRegion ČRNapište nám281 091 460

Potřebujete poradit? Napište nám



ODESLAT FORMULÁŘ

SIOT Trade s.r.o. 
člen skupiny 
O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.

dodavatel laboratorního skla, spotřebního materiálu a
komplexního vybavení pro laboratoře
www.siot.cz

© 2019 O.K. SERVIS BioPro, s.r.o.